diva napisao:ja sam ovde novi clan ali vidim da ovde ljudi dosta znaju oko stitne zlezde pa sam se prijavila da vam kazem svoj problem.E pa ovako ja sam imala prosle godine operaciju radi cvorova na stitnoj izvadili su mi pola stitne i uzimam L-Thyrox jedan dan75mg jedan dan100mg.Operacija je bila18jula prosle godine i imala sam svaki dan probleme sa tahikardijom,rekli su mi da je to normalno i da treba vremena da sve dodze na svoje mesto.Uzimam i tablete za srce Bisoprolol 5mg to je beta blokator da ne dobivam tahikardiju.Ali mi u poslednje vreme nekako smeta jer je ovaj lek isto tako za ljude koje imaju visak pritisak pa meni ili padne pritisak ili mi srce kuca ispod60 otkucaja pa mi je opet lose.Nekad osetim pritisak u grudni kos,osecam se kao da ne mogu s punim plucima da disem sto puta sam bila na ispitivanje i kazu mi da je samnom sve u redu a ja se ne osecam bas tip top.Da napomenem da ja zivim u Nemackoj i ovde lekari kad vide da krvni rezultati su dobri oni ne idu dalje sa ispitivanjem neznam zasto.Poima nemam sta smem da jedem sta ne na primer?Prvo su mi rekli da imam povisenu funkciju a sad smanjenu i niko mi ne kaze dali treba neka kontrola da se uradi posle operacije kao sto rade u Srbiju dali je to ispravno?
vidiš i meni su prije 3 mj izvadili pola štitnjače,i lab nalazi mjesec nakon operacije su da su hormoni štitnjače u redu ali je tsh bio 5,81,..moj dr mi je dao da pijem letrox od 25 i to samo jednom sedmično???
gledao sam da dosta "slučajeva" kao ja prima baš dozetine letroxa itd...ne znam koji od ovih doktora fulaju,ali ja baš i ne bih volio da me filuju tolikom dozom letroxa i budem u hiper fazi,..možda je bolje polako i postupno korigovati,..i ja sam u fazi ispitivanja,..da li si ti imala i ako si koliko dugo osjećaj knedle ili "nečega" u grlu nakon operacije?
ja to još uvijek imam,istina manje nego prije ali imam,..pogotovo gdje mi je adamova jabučica,..inače se za sada osjećam relativno dobro