stitna zlezda

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mickovski
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 28, 2007 12:18 am

stitna zlezda

Post od mickovski »

od marta meseca imam problema sa stitnom zlezdom pijem favistan i moj diktor kaze da se situacija znatno popravila.EKG sam radila na svaka dva tri meseca i nikada nije bilo nikakvih promena sve do juce kada sam uradila novi EKG na kom su se pojavile neke male promene nije mi objasnjeno naj preciznije ali otprilike:roll: kardiolog kaze da ne hranim svoje srce dovoljno nije mi dao nikakav lek pa me zanima te manje promene da li su opasne ja sam dosla do zakljucka da nisu s obzirom da nemam nikakvu novu terapiju.hvala unapred :oops: :roll:
NATASA
jagos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 11, 2007 11:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nodus na štitnoj žlezdi

Post od jagos »

Pre tri godine mi je konstatovan nodus ili narodski čvorić oko 20mm na levom režnju štitne žlezde. T3 ,T4 i TSH je u granicama normale na svakom testu. Velicina čvora je ista na poslednjem pregledu kao i pre dve godine. Imam periodicne promene pritiska (blago povisen).
Neki doktori su da se to ne dira jos uvek , neki pa smatraju da treba operativnim putem skinuti levu polovinu štitne žlezde.
Ima li nekog drugog načina koji nije operativan da se taj čvor eliminiše ili bar zadrzi u da ne smeta u perspektivi? Koristio sam nekoliko alt metoda od aloje pa do nekih travarskih napitaka. Hvala
Odgovori