Stitna zlezda i otezano disanje ,gusenje

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
shark38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 22, 2014 10:23 am

Stitna zlezda i otezano disanje ,gusenje

Post od shark38 »

Zdravo svima,potrebna mi je pomoc.
Unapred se izvinjavam ako tema postoji i zahvaljujem svima koji odgovore ...
Imam 29 godina. U avgustu prosle godine su pocele prve tegobe , "knedla u grlu" , a nekoliko dana kasnije i lupanje srca. Analizom hormona stitne zlezde konstatovano
T3 -2,19 ref. vrednosti 1,3-3,1
T4- 87 ref vrednosti 66-181
TSH-4,78 ref. vrednosti 0,27-4,2
A-Tg 34,59 ref. vrednosti 0-115
A TPO -40,37 ref. vrednosti 0,34 u oktobru , pa zatim u decembru 7,60
Svakim sledecim kontrolama hormona TSh je blago rastao sve do gornje granice 4,78
Na ultrazvucnom pregledu u levom lobusu uocava se koloidna cista 5mm, desni lobus nesto volumenozniji , ostalo ok.
Dijagnoza Hipotireosis subcl. Terapija propranolol 1/4 po potrebi.
"Knedla" je povremeno prisutna, lupanje srca cesce, kad popijem propranolol ne popusta me nesto preterano. Brzo se zamaram i cesto mi se desava da nemam vazduha dovoljno. Nervozna jesam i po prirodi.Drugih simptoma karakteristicnih za ovo oboljenje nemam .Prosle godine sam ostala bez posla , udala sam se i promenila grad ( mnogi prepisuju da je to razlog mog trenutnog stanja)
U poslednjih mesec dana dogadja mi se da nemam vazduha u snu , bukvalno pocinjem da se gusim , skacem iz kreveta i nemam vazduha, i polako mi se vraca inspirijum. Mnogo je strasno. Bila sam i prehladjena tih mesec dana ( prisutan je bio i kasalj i to produktivan). Sinoc mi se to ponovo dogodilo i plasim se svake sledece veceri.Pa moje pitanje glasi da li ovo moze da bude zbog poremecaja stitne zlezde ili prehlade ? Da li je neko imao ovakav problem ko kontrolise stitnu zlezdu ? Kod lekara ne mogu ovih dana iz svojih razloga moram da ostanem kod kuce pa zato molim za misljenje ? Hvala svima koji budu odgovorili na moju temu , pozdrav.
Jelisej
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 9:08 pm

Re: Stitna zlezda i otezano disanje ,gusenje

Post od Jelisej »

Iz prilozenih krvnih nalaza se da zakljuciti da stitna zlezda usporava, medjutim situacija nije bas tako drasticna, tj vecina ljudi s takvim nalazima bi imala simptome ali oni ne bi bili izrazeni- mislim da bi ipak bilo dobro otici kod kardiologa, za svaki slucaj, a posle ako je sve uredu izvrsiti neke druge pretrage, sad sta bi moglo biti stvarno ne bih znao, mozda biti cak da imas vise razlicitih problema- no nemam osecaj da je sve zbog stitne.
shark38
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 22, 2014 10:23 am

Post od shark38 »

Hvala na odgovoru, pozdrav.
kasfero srb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 03, 2014 11:43 am

Post od kasfero srb »

www.kasfero.de (kopirani link) , specijalisti za prirodnu medicinu. Preparati: Prirodni stimulansi za pospesenje procesa samolecenja i regeneracije stitne zlezde u oblasti hiper i hipotireoidizma. Cisto prirodni proizvodi.
Odgovori