Stitna zlezda kao potencijalni uzrok svih problema?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kobaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 29, 2010 1:59 am

Stitna zlezda kao potencijalni uzrok svih problema?

Post od kobaja »

Molim za pomoc. U martu ove godine sam radio stitnu zlezdu i rezultat je bio FT4 18,36, TSH 3,21. Ja sam se osecao odlicno. Medjutim od polovine maja do pocetkom juna ja sam pio seroxat (antidepresiv) i u toku, u toku njegovog koriscenja potpuno sam se poremetio. Pio sam ga samo tri nedelje. Pamcenje mi je dosta lose, nista ne mogu da zapamtim i da se skoncentrisem, sve brige su mi nestala jer ne mogu da ih se setim. Zalio sam se na opustenost misica i na slabost. Pre mesec dana mi je dijagnostikovana mijopatija misica. Ja sam danas uradio na svoj zahtev opet hormone stitne zlezde i oni su sledeci: FT4 16,45, TSH 1,06. Molim Vas da li je moguce da zato sto su se ovi hormini promenili ja imam probleme? Da li je normalno, bez obzira na seroxat (u stranom upustvu pise da moze da poremeti endokrini sistem) da se hormoni ovako brzo menjaju iako su u granici normale? Da li je moguce da su oni odgovorni za probleme sa memorijom, koncentracijom, misicima, ... Koliko vidim TSH je drasticno opao. MOlim da mi odgovorite sto pre. Hvala.
Odgovori