stitna zlezda hormoni t3 t4 i tsh
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
Bez drugih nalaza ne moze ni na sta.Zavisi od vrste hipertiroze i vrednosti hormona,sto ce se znatipozavrsetku dijagnostike...Netoksicno uvecanje stitne zlezde bukvalno,tj.Struma bez drasticno uvecanih vrednosti hormona.iiglica napisao:A na sta jos moze da ukazuje povecani ft3 osim na hipertireozu? Treba da uradim eho stitne zlezde.Da li povecan ft3 moze da bude uzrokovan nekim cistama na stitnoj zlezdi ili tumorima? Kako se leci hipertireoza?
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
-
- Aktivan član
stres naravno moze biti okidac za sve ovo,ali one analize su neophodne da bi se videlo sta dalje!sanja231 napisao:Hvala puno! Mlada sam, imam svega 20 godina pa sam se bas uplasila. Dosta sam osetljiva i tesko mi je palo odvajanje od roditelja kada sam krenula na fakultet. Sve u svemu nadam se da nije nista ozbiljno s obzirom da su mi ostali rezultati ok. Ponovicu analizu za nekih 15ak dana pa cu videti sta ce biti.
-
- Aktivan član
moze
Verovatno ste vec duze imli Hashimoto tireoidit pa su vrednost hormona varirale.Sada ste u hipotireozi,tj.,nema ih dovoljno.Da bi se tcno definisaalo da li je samo to u pitanju,Obavezno uradite ft3,ft4,tsh,pth i jonizovani kalcijum,kao i eho stitne zlezde,pa se javite lekaru radi dobijanja supstitucione teerapije.
Imam problem a neznam kome bih se obratila Posumnjali su da imam hormonske poremecaje i naravno poslali su me da proverim. TSH mi je 10.5 i poslali me kod endokrinologa(valjda sam napisala ispravno )i zakazali su mi za mesec dana. Osecam se umorno i brzo se zamaram,iz cista mira pocinje ubrzano srce da mi kuca i zuji mi u usima. Ponekad to traje 2-3 dana a narednih,recimo,2 nedelje nista.
Neznam koliko je bitno da pomenem da sam se u roku od 3 meseca ugojila 30 kg i da nikako ne mogu da povratim staru tezinu.
Moja baba ima problem sa stitnom zlezdom i znam da pije neke lekove- cula sam da je to nasledno.
Zanima me da li i ja imam isti problem i koliko je stvar ozbiljna.
unapred hvala!
Neznam koliko je bitno da pomenem da sam se u roku od 3 meseca ugojila 30 kg i da nikako ne mogu da povratim staru tezinu.
Moja baba ima problem sa stitnom zlezdom i znam da pije neke lekove- cula sam da je to nasledno.
Zanima me da li i ja imam isti problem i koliko je stvar ozbiljna.
unapred hvala!
-
- Aktivan član
ozbiljna
Nemojte da cekate tih mesec dana,treba Vam hitno supstituciona terapija,da bi se nadoknadili hormoni stitne zlezde koji Vam fale ,dodatne analize da bi se utvdilo zasto Vam fale.
Bolest se leci u potpunosti,a nelecena moze dovesti do ozbiljnih problema.pa i smrti...
Bolest se leci u potpunosti,a nelecena moze dovesti do ozbiljnih problema.pa i smrti...
Imam 20 godina, pre tri godine mi je u desnom reznju stitne zlezde identifikovan nodus, velicine 13 mm. U poslednje vreme imala sam puno stresnih situacija i na poslednjem ultrazvuku struma nodus je bio 17 mm, tireolobulin mi je 64.7 (68), hormoni su mi u normali, ali nodus raste. Imam bolove u kostima, mada su mi svi reumatski nalazi u redu, a kalcijum mi je na gornjoj granici 2.5. Zamolila bih vas da mi date savet kako da postupim dalje, kom doktoru da se obratim?
-
- Aktivan član
...
Endokrinologu da bi se proverile parastitne zlezde.Kakva je alkalna fosfataza?sladja napisao:Imam 20 godina, pre tri godine mi je u desnom reznju stitne zlezde identifikovan nodus, velicine 13 mm. U poslednje vreme imala sam puno stresnih situacija i na poslednjem ultrazvuku struma nodus je bio 17 mm, tireolobulin mi je 64.7 (68), hormoni su mi u normali, ali nodus raste. Imam bolove u kostima, mada su mi svi reumatski nalazi u redu, a kalcijum mi je na gornjoj granici 2.5. Zamolila bih vas da mi date savet kako da postupim dalje, kom doktoru da se obratim?
Evo i ja da dodam nesto o HIPERTIREOZI. Ja je imam. T3 - 8.7, T4 268, TSH 0,004. Dobila sam terapiju - Tiastat i Propanolol. Krenula sam kod lekara zbog glavobolje, bila kod Reumatologa, Fizijatra, Neurologa, uradila analize krvi, EEG, snimala vratni deo kičme da bi na kraju neurolog posumnjao na štitnu žlezdu i poslao me da uradim hormone, i evo gde sam sada. Dobila sam terapiju i ohrabrenje da nije ništa strašno i da se leči. Ipak, nije mi sve jedno. Simptome koje sam imala - nervozu, drhtanje ruku (kao da imam 80g), česte stolice, preterano znojenje, nepodnošenje ovog vremena, ubrzan rad srca i lupanje čak i prilikom najmanjeg napora, povišen pritisak i povrh svega uzasne, svakodnevne glavobolje.
Eto i mog iskustva, nadam se da cu nekom pomoći i da cete izvući neku pouku. POZDRAV SVIMA I DRZITE SE (to naravno znači i za mene)
Eto i mog iskustva, nadam se da cu nekom pomoći i da cete izvući neku pouku. POZDRAV SVIMA I DRZITE SE (to naravno znači i za mene)

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 19, 2009 11:35 pm
Stitasta zlezda u celini difuzno uvecana i polinodozno izmenjena .Nodusi mestimicno konfluiraju. U levom lobusu vise manjih nodusa od kojih ji najveci promera 11milimetara. Dominantan nodus u desnom lobusu je promera 16 puta 11 milimetara, znatno cisticno degenerisan.
HORMONI
T4 u serumu 9,9
T3 u serumu 1,.6
S-TSH u serumu 0.1
Molim Vas za vase misljenje i savet
HORMONI
T4 u serumu 9,9
T3 u serumu 1,.6
S-TSH u serumu 0.1
Molim Vas za vase misljenje i savet
Draga Larisa, šaljem Vam već treći put poruku, nešto mi ne ide slanje poruka, ako dobijete sve poruke, nemojte se ljutiti...
Molim Vas da pomoć u vezi moje ćerke koja ima 8 godina i danas sam primetila da joj je desna dojka oko bradavice malo otečena, bradavica je tamnije braon boje, dok je leva strana ravna i bradavica je bleda, skoro bela. Ona neće da priča o tome, ne dozvoljava da ja to pogledam, tvrdi da je ništa ne boli, jako je stidljiva i ne mogu tačno da kažem od kada je ta promena nastala, jer kada je kupam ona se neprestano migolji, pokriva rukama grudi... Znam da je na početku puberteta ali sam jako zabrinuta pošto je do sada uvek bila zdrava, bez ikakvih problema. Maljavost joj je normalna, po rukama,nogama i genitalijama i nema tu ništa neobično. Jako mi treba Vaša pomoć jer hoću da siđem sa pameti... Tražeći po internetu sličan problem, pročitala sam da lekar preporučuje ultrazvuk i odlazak dečijem endokrinologu, ali mi takvog nemamo u Kikindi, pa mi preporučite gde da se obratim.
Puno Vas pozdravljam...
Molim Vas da pomoć u vezi moje ćerke koja ima 8 godina i danas sam primetila da joj je desna dojka oko bradavice malo otečena, bradavica je tamnije braon boje, dok je leva strana ravna i bradavica je bleda, skoro bela. Ona neće da priča o tome, ne dozvoljava da ja to pogledam, tvrdi da je ništa ne boli, jako je stidljiva i ne mogu tačno da kažem od kada je ta promena nastala, jer kada je kupam ona se neprestano migolji, pokriva rukama grudi... Znam da je na početku puberteta ali sam jako zabrinuta pošto je do sada uvek bila zdrava, bez ikakvih problema. Maljavost joj je normalna, po rukama,nogama i genitalijama i nema tu ništa neobično. Jako mi treba Vaša pomoć jer hoću da siđem sa pameti... Tražeći po internetu sličan problem, pročitala sam da lekar preporučuje ultrazvuk i odlazak dečijem endokrinologu, ali mi takvog nemamo u Kikindi, pa mi preporučite gde da se obratim.
Puno Vas pozdravljam...
-
- Aktivan član
...
Nisam dugo bila na net/u, a vasu pp nisam dobila.Dete mora da uradi Eho dojki i to kod kompetentnog strucnjaka,najbolje su edukovani ljudi koji rade sa onkoloskim pacijentima,nikako ne insnuiram da Vase dete ima malignitet,vec oni najbolje rade.Takodje morace da uradi kompletne analize hormona sa dnevnim profilom prolaktina i da poseti decjeg ginekologa.,hirurga i endokrinologa.Mnogo lici na zapusen kanal mlecne zlezde,moze dase javi kod ranijeg pocetka puberteta kod devojcijca,ili posledicu nekog udarcana fizickom,ali se nikako ne sme zanemariti,i ona mora da uradi sve preglede...Moj predlog,ako to ne rade u Kikindi,je da privatno uradite bar eho dojki u Kamenici,kod nekog ko se time bavi,ako Vam ne da pedijatar uput,kao i profil prolaktina,a ako Vam da uput super.Ostali pregledi po uputu pedijatra(ginekolog i endkrinolog)
pozdrav!
Javite kako je proslo!
pozdrav!
Javite kako je proslo!