Vec godinu i po dana se lecim od hipertireoze favistanom i situacija se znacajno poboljsala. Inace stitna zlezda mi je uvecana sa jacim protokom, a na njoj nema nikakvih cvorica hvala Bogu.
Poslednjih nekoliko meseci mi se cesto, da ne kazem svakodnevno, javlja neki bol u grudima koji ne mogu da definisem.....kao da mi neko sedi na grudima i ne dozvoljava mi da normalno disem. Radila sam EKG i EHO srca i sve je u najboljem redu. Poslednjih dana mi se cesto javlja i neki suvi kasalj......potpuno sam u panici i ne znam vise sta da radim. Da li neko od doktora moze da me posavetuje........? Da li takav osecaj moze da se javi zbog problema sa zeludcem? Ne znam vise sta da mislim........ Hvala u napred
stitna zlezda i bol u grudima?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Tegobe koje imate mogu da budu psihogene, zatim poreklom od srca, pluca, medjurebarne muskulature, a tek na kraju od stitne zlezde. Ako uradite ergometriju i iskljucite ishemijsku bolest srca, a uz to islkljucite i (spirometrijom i na druge nacine) bolest pluca, klinicko iskustvo govori da ste najverovatnije nervozni i da se to odslikava kao telesni simptom.
Pozdrav.
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 10:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Imam hypotireozu, ali i isti problem sa bolom u grudima. Pojavljuje se neredovno. Ponekad traje danima, ponekad samo jedan dan. Nekad se vraca posle par nedelja, a nekad se nista ne desava mesecima...
Bol je vrlo intenzivan. U sredini grudi, pritiska i gusi. Kod mene traje 10 sekundi pa popusti, pa posle par minuta opet... I tako u krug.
Koliko sam saznala ranije, pored ostalih mogucih uzrocnika, jedan jeste i stitna zlezda. Mozete li mi objasniti kako to moze da se ublazi ili spreci?
Hvala Vam.
Bol je vrlo intenzivan. U sredini grudi, pritiska i gusi. Kod mene traje 10 sekundi pa popusti, pa posle par minuta opet... I tako u krug.

Koliko sam saznala ranije, pored ostalih mogucih uzrocnika, jedan jeste i stitna zlezda. Mozete li mi objasniti kako to moze da se ublazi ili spreci?
Hvala Vam.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Dec 20, 2006 9:02 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Laik sam ali posto sam imala isti problem evo mog skromnog doprinosa.
Imam blagu hipertireozu i imala sam slicne simptome bol u grudima i aritmiju i tahikardiju - preskakanje i brzo kucanje srca.To mi se obicno desavalo u stanju mirovanja.
Posle EKG nalaza koji je bio kako doktorka kaze solidan dobila sam terapiju uvece pola propranolola i neki sedativcic i sada sam super tako da mislim da nemas razloga za paniku.I ja sam prvo mislila da ce me trefiti infarkt.
U svakom slucaju se javi lekaru nista strasno.Puno zdravlja i srece.
Imam blagu hipertireozu i imala sam slicne simptome bol u grudima i aritmiju i tahikardiju - preskakanje i brzo kucanje srca.To mi se obicno desavalo u stanju mirovanja.
Posle EKG nalaza koji je bio kako doktorka kaze solidan dobila sam terapiju uvece pola propranolola i neki sedativcic i sada sam super tako da mislim da nemas razloga za paniku.I ja sam prvo mislila da ce me trefiti infarkt.
U svakom slucaju se javi lekaru nista strasno.Puno zdravlja i srece.