Pozdrav svima,
Imam 54 godine i zeleci da uzmem hormonsku terapiku za menopauzu uradila sam analize polnih hormona, ukljucujuci i hormone stitne zlezde.
Nalaz me je sokirao,jer..operisala sam stitnu pre 25 god.imala sam strumu.hormoni,jod i sve ostalo je bilo u redu.odstranjena mi je leva polovina a druga je preuzela funkciju cele.svake godine kontrola hormona,zadnji u junu ..i opet sve u redu.
Sada ..tsh 0,004 ft3 7,7 ft4 48,6 anti tela takodje uvecana..tsh prenizak,ova dva fisoka..usput,krvna slika skroz na donjim granicama vrednosti a trombociti drasticno smanjeni..
Sve probleme..lupanje srca ..povisen puls ..znojenje..nervoza sam pripisivala menopauzi.a sada izgleda i stitna radi.
Razmisljam..sta je moglo aktivirati stitnu ..mozda amiodaron koji pijem vec 4 g.zbog tahikardije,ali u malim kolicinama..pila sam neke americke tablete na bazi make koje stimulisu hipofizu..da bih pomogla kod menopauze.
Ja se osjecam smoreno..ujutru smirim puls presalolom..i cekam odlazak doktoru.
Hvala vam svima...
Stitna..hormoni..uzrok
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Stitna..hormoni..uzrok
Можда превише селена, изложеност јонизујућем зрачењу, прејаком ултразвуку, а може да буде и вирусна инфекција узрок.