Stitna..hormoni..uzrok

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pozvana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 19, 2014 9:34 am

Stitna..hormoni..uzrok

Post od Pozvana »

Pozdrav svima,
Imam 54 godine i zeleci da uzmem hormonsku terapiku za menopauzu uradila sam analize polnih hormona, ukljucujuci i hormone stitne zlezde.
Nalaz me je sokirao,jer..operisala sam stitnu pre 25 god.imala sam strumu.hormoni,jod i sve ostalo je bilo u redu.odstranjena mi je leva polovina a druga je preuzela funkciju cele.svake godine kontrola hormona,zadnji u junu ..i opet sve u redu.
Sada ..tsh 0,004 ft3 7,7 ft4 48,6 anti tela takodje uvecana..tsh prenizak,ova dva fisoka..usput,krvna slika skroz na donjim granicama vrednosti a trombociti drasticno smanjeni..
Sve probleme..lupanje srca ..povisen puls ..znojenje..nervoza sam pripisivala menopauzi.a sada izgleda i stitna radi.
Razmisljam..sta je moglo aktivirati stitnu ..mozda amiodaron koji pijem vec 4 g.zbog tahikardije,ali u malim kolicinama..pila sam neke americke tablete na bazi make koje stimulisu hipofizu..da bih pomogla kod menopauze.
Ja se osjecam smoreno..ujutru smirim puls presalolom..i cekam odlazak doktoru.

Hvala vam svima...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Stitna..hormoni..uzrok

Post od aaaca »

Можда превише селена, изложеност јонизујућем зрачењу, прејаком ултразвуку, а може да буде и вирусна инфекција узрок.
Odgovori