Molim mišljenje stručnog lica! Izvinjavam se ako je malo duži tekst, trudila sam se da što više podataka unesem.
Imam 29 god. i do sada nisam imala nikakvih ozbiljnijih zdravstvenih problema.
Majka sam dvoipogodišnje devojčice. Trudnoća je prošla bez problema.Početkom ove godine sam imala jaču prehladu, nakon koje sam primetila da skoro svakih par dana imam temp.37.1-37.3 i da mi je uvek loše ako istu ne skinem lekovima(drhtavica,lupanje srca,umor, malaksalost..).Zavrsila sam u hitnoj kada mi je puls bio 128, pritisak nizak,a sve je to praćeno drhtavicom i počela sam da se kočim..U hitnoj me preporučuju da uradim analize na štitnu.Ne dugo posle toga ostajem trudna, temp. i dalje ne prestaju. Bilo kako bilo gubim bebu i napokon mi doktor odobrava da uradim neke analize.Analize ukazuju da sam imala adeno virus i gomilu nekih virusa iz torč grupe(krvna slika i ostalo je skroz ok). Analize na hormone štitne ž.: TSH manji od 0,05 i T4 160,9.Pijem Tiastat, Propanolol i Bensendin(kasnije sam počela da pijem Tiastat i Euthyrox,a PRopanolol i Bensendin po potrebi).Rezultati su mi se jako menjali, pa sam iz hipertirodizma isla u hipotireodizam.Opet sam završila u hitnoj zbog lupanja srca i bola u predelu pupka, međutim EKG je bio ok, kao i puls i pritisak(koji je inače nizak poslednjih 10god.)iako se meni činilo da lupa mnogo više(osećaj nemira).Odlazim kod novog lekara i ona mi kada je videla sve nalaze, koji su sad dobri(T4 81 i TSH 3). Rekla da prekinem terapiju na 2 meseca i da uradim tek tada nove nalaze krvi.Uradila sam i ultrazvuk i on je skroz normalan.U međuvremenu sam bila prehlađena i dobila sam Hemomicin, od kojeg sam imala užasne grčeve u stomaku, par sati nakon uzimanja.Trenutno se osećam dobro, iako povremeno imam lupanja srca, ponekad i temperaturu(puls je uvek ok, mada se meni čini kao da nije,jer sam onda jako uznemirena) i evo već par dana mi se opet pojavljuju bolovi oko pupka(od DR-a sam za to dobila Famotidin).Da napomenem da nikako ne mogu da se vratim na kilažu pre trudnoće u minusu sam 5kg. Mene interesuje da li je moguće sve ovo što sam napisala i da li me sve boli od štitne(takve sam odgovore dobijala i za temp. i za bolove u oko pupka),jer mi sve to pomalo zvuči nelogično..
štitna(hipertieodizam) ili nešto drugo...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Na zalost, nije nelogicno. Verovatno imate tiroiditis, gde u naletima hormoni idu na gore ili dole, a uz to ste imali i viruse i dobili (?) neurotsku anksioznu reakciju. Potrebno je da se urade tireoglobulini, da se utvrdi sta je uzrok poremecaju hormona. Nastavite lecenje kod endokrinologa.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
još nešto
Hvala na brzom odgovoru! Interesuje me da li je i problem sa stomakom vezan za štitnu i kako da se ponašam tj. šta da uzimam za tegobe oko pupka ili kome da se obratim?Da li i dalje da uzimam vitamine i minerale zbog adeno virusa(jer mi se ova poslednja prehlada jako odužila, iako sam popila dve kutije antibiotika, po preporuci lekara-kašljem sa sekretom već 2 nedelje)?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Mislim da bolovi koje imate nemaju veze sa stitnom zlezdom, verovatnije je da imate gastralgiju koja je ili gastriticnog, ili ulkusnog ili disfagicnog porekla. Uobicajen protokol je da se uradi rendgen gastroduodenuma. Bolove cete bolje smiriti spazmoliticima nego Famotidinom, Baralgetas tablete su bolje. Takodje, sumnjam i da imate neurovegetativni disbalans, pa bih na kratko vreme ukljucio i Eglonyl kapsule (Sulpirid), koje smiruju nerve, uravnotezuju vegetativni nervni sistem, a lece i cireve i teze gastritise. Uzimaju se 1-2 dnevno, ali krace vreme, desetak dana, jer daju nezeljene efekte, medju kojima je i amenoreja.
Vitamini deluju ponekad veoma iritativno na zeludac, pa bih to ukinuo. Bolje uzmite neki preparat za jacanje imuniteta kao sto je REVITA. Kupovao sam je za sopstvenu decu, prah od maticnog mleca, izvanredna stvar...
Pozdrav.
Vitamini deluju ponekad veoma iritativno na zeludac, pa bih to ukinuo. Bolje uzmite neki preparat za jacanje imuniteta kao sto je REVITA. Kupovao sam je za sopstvenu decu, prah od maticnog mleca, izvanredna stvar...
Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
Hvala najlepše na odgovorima! I sama sam uvidela da famotidin i nije baš pravi lek za moj problem-pa sam zato i potražila pomoć, samo se nadam da se iza tih mojih stomačnih problema ne krije nešto strašno...
Sta je to neurotska anksiozna reakcija i šta su tireoglobulini(da li su i oni neka vrsta hormona)?
HVALA još jednom.POZDRAV Vama i svima koji su učesnici i posetioci ovog sajta.
Sta je to neurotska anksiozna reakcija i šta su tireoglobulini(da li su i oni neka vrsta hormona)?
HVALA još jednom.POZDRAV Vama i svima koji su učesnici i posetioci ovog sajta.