Sta je u pitanju?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
greta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Sta je u pitanju?

Post od greta »

Imam 37 godina, i jedno dete, ako je to uopste bitno napomenuti u vezi mojih zdravstvenih problema.
Neko vreme sam imala nedostatak b vitamina, a zatim i nedostatak gvozdja. Sada mi je krvna slika u redu, odnosno, sve je na donjim granicama, a ja se nikada nisam losije osecala.
Cesto se znojim nocu, cesto osetim neko lupanje srca, stalno se osecam umorno, izmozdeno i razdrazljivo. Ponekad ujutru imam skoro nesvesticu, i pri tom me oblije hlada znoj. To se cesce desava za vreme menst. koja je obilnija nego obicno. Kod ginekologa sam bila pre pola godine i sve je, navodno, u redu.
U poslednjih dvadesetak godina imam oko 52 kilograma a visoka sam oko 170. Sada, iako normalno jedem, povremeno izgubim oko dva tri kilograma. Smeta mi masna i kisela hrana, imam kiselinu, ili gastritis.
Koza mi je (godinama) suva a kosa ne opada ali je bez sjaja, jako brzo se masti, a na krajevima je suva.
Jos nisam stigla da odem kod lekara jer su uzasne guzve, a prijateljica mi je rekla da je u pitanju mozda problem sa stitnom zlezdom. O tom oboljenju ne znam gotovo nista, i sada me hvata panican strah.
Sta bi moglo da bude u pitanju?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Sasvim je moguce da imate hipertireozu, sto se moze relativno lako dokazati. Ne znam u kom ste gradu i kakve su tamo guzve, ali u mojoj ordinaciji (u drzavnoj ustanovi) cak i sa onih cuvenih 7 minuta moze se zavrsiti posao - dobijete upit za hormone, i to je to.

Naravno, ne dolazi u obzir da prihvatim ovaj novopisani "standard", pa koristim ovu priliku da pozovem sve kolege na bojkot istog. Lecite sve zene kao da su vam cerke, sestre ili majke, a sve muskarce kao da su vam sinovi, braca ili ocevi!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
greta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hvala

Post od greta »

zahvaljujem dr ivici na odgovoru
uradila sam testove i hormoni su u redu, pa sam sada malo smirenija, a i osecam se bolje, iako i dalje nemam ideju koji su razlozi mog zdravstvenog stanja. mozda su to prvi simptomi klimaksa? u medjuvremenu sam malo istrazivala i dosla do saznanja da je mozda reci o nekakvoj depresiji. zanima me da li tablete kantariona i caj od valerijane, koje tamo predlazu, mogu da mi pomognu?
Odgovori