Snizen tireoglobulin i povisena Auto-antitela

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MedaLino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2017 7:37 pm

Snizen tireoglobulin i povisena Auto-antitela

Post od MedaLino »

Postovanje,
Nova sam na forumu. Imam 25godina.
Kod endokrinologa imam zakazano tek sredinom septembra, ali bi mi puno znacila misljenja u vezi mojih rezultata.

Naime, na ultrazvucnom pregledu stitaste zlezde dobila sam sledeci izvestaj:

"Stitasta zlezda je urednog polozaja, primerene velicine, lako hipoehogene, grublje ehostrukture, sa nekoliko koloikdnih cista obostrano u parenhimu, bez izdvajanja drugih fokalnih lezija. Ne uocava se regionalna limfadenopatija."

Radila sam i hormonski status stitaste zlezde:
FT3 - 4,51 (3,10 - 6,80)
FT4 - 14,46 (12,00 - 22,0)
TSH - 3,530 (0,40 - 4,00)
TIREOGLOBULIN - 0,8 (1,7 - 55,6)

AUTO-ANTITELA (IgG) PREMA TPO (AMC) - 10,00 (0,0 - 10,0)
AUTO-ANTITELA (IgG) PREMA TIREOGLOBULINU (ATG) - 37.73 (0.0 - 25,3).

Sto se tice ostalih rezultata, povisen mi je bilirubin (21,9), S-holesterol mi je snizen (3,5) kao i gvozdje (7,5).

Unapred zahvalna :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Snizen tireoglobulin i povisena Auto-antitela

Post od aaaca »

Зашто си уопште ишла код лекара? Да ли си у претходном периоду имала какве инфекције или шта друго од проблема?
MedaLino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2017 7:37 pm

Post od MedaLino »

Otisla sam kod lekara kako bih proverila gvozdje. Prosle godine je iznosilo samo 2. Nakon terapije od 2 meseca (pila sam Heferol), vratilo se u normalu. Rekli du mi da proveravam stanje s vremena na vreme. Na poslednjem odlasku kod lekara, doktorka mi je opipala vrat, rekla da misli da imam strumu i poslala me na ulrazvuk.

Sto se tice infekcija, vec nekoliko meseci na desnom obrazu mi izlaze, kako je dermatolog naveo u izvestaju, acnae non specificatae. Levi obraz, brada, nos, celo nemaju nikakve promene. Radila sam briseve, ali zasejane podloge su ostale sterilne. Proveravala sam takodje i jajnike, nisu policisticni. Dobjala sam razne terapije: popila sam 2 kutije Ciprocinala, Mixtura clindamycin, Mixtura alba, Mixtura lutz i peeling tecnim azotom. Nista mi nije pomoglo. Trenutna terapija je: piling 2x nedeljno tecnim azotom i acnatac gel. Ni to mi ne pomaze. Na kontrolu idem 30. avgusta.

Pored toga, jako mi opada kosa, osecam umor, bezvoljnost, anksioznost, imam opstipaciju, pocela sam da se gojim (iako jedem umereno), uvek mi je hladno.

Hvala najlepse na odgovoru
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Штитна жлезда ради добро тако да она не би требала да буде узрок умора, безвољности и осећаја хладноће.

Реци ми како се иначе храниш, шта једеш и пијеш? Постави фотографију тих акни.
Odgovori