Pre 2 godine mi je dijagnostikovan hiperthyroidizam, pri cemu su vrednosti T3 i T4 bile 3-4 puta vece od referentnih, a TSH je bio jako smanjen 0,001. Posle terapije Tiastatom stanje se dosta brzo vratilo u normalu, tako da su vec posle 3 meseca svi rezultati bili OK, kao i na svakoj narednoj 3-mesecnoj analizi. Terapiju sam, bez obzira na dobre rezultate, uzimala jos godinu dana, ali u znatno manjim dozama. 6 meseci nakon prekida terapije sam ponovo osetila simptome hiperthyroidizma, pa su analize pokazale blago povecane vrednosti T3 iT4, a malo smanjenje TSH=0,18. Nakon ponovnog uvodjenja terapije tiastatom, svaka naredna analiza pokazuje sasvim normalne vrednosti T3 i T4 (u sredini referentnih vrednosti), a TSH je znacajno smanjen, najpre je bio 0,008, a sada je 0,004. Inace, trenutno nemam simptome karaktreristicne za hiperthyroidizam.
Kako je moguce da hormoni budu u redu, a TSH toliko smanjen? Pitala sam doktoricu, ali nije znala ili nije zelela da mi objasni. Da li TSH utice jos na nesto ili samo regulise nivoe tireoidnih hormona?