REZULTATI TESTA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
patason
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 17, 2011 1:14 am

REZULTATI TESTA

Post od patason »

Godinama sam osecala umor i napade pospanosti. Tek nedavno (pre 6 meseci ) po preseljenju iz jedne drzave u drugu i sasvim skoro pred dolazak na odmor doktor opste prakse je predlozio da uradimo TSH test koji je tada pokazao 6.5. Receno mi je samo da postoji tendencija ka hipotiroidizmu i da je slucaj "subclinical".
Dobila sam lek Eltroxin 50mcg i to samo pola tablete (25 mcg) svaki dan. Porodica i ja smo otisli na odmor na Zlatibor i ja sam iskoristila priliku da se jos jednom pregledan u Centru Cigota. Uspela sam samo da uradim lab test ali ne i da dobijem njegovo objasnjenje jer su doktori na odmoru i odlaze tamo samo subotom. Molim vas pomozite mi. Ovo su rezultati testa koje su mi poslali iz Cigote i ja uopste ne razumem sta ovi brojevi znace i koliko je moje zdravlje ugrozeno.

Slobodni tiroksin (FT4) 11,5

Tireotropin (TSH) 4,15

Anti TPO-Ab 90,3
Odgovori