2006 god mi je odstranjen desni lobus stitne zlezde zbog 2 nodusa.
Pre godinu i po dana krenuli su na levom reznju nodusi i bio mi je povisen PTH.Poslali su me na scintigrafiju i rekli da vide nakupljanje MIBI-ja u delu levog reznja,ali se ne zna da li je stitna ili paratiroidna u pitanju. Posle tog pregleda poceo je da me boli zeludac i da mi "gori" iz pravca jetre. Scintigrafija je bila sa radioaktivnim tehnicijumom.
Lecili su me dugo od gastritisa i posto nisam mesecima reagovala na antacide,poslali su me da operisem zucnu kesu.Tek tada krece uzas.Prolivi svaki dan,otezano varenje,ali je PTH spao.Onda su mi nasli Candidu u crevima(povecanu) i neuspesno je lecim vec skoro 2 godine.
Kazu da mi je opao imunitet (sve analize su radjene) i jedino ostaje da je od stitne zlezde.
U avgustu sam ponovo radila ultrazvuk i vidjeno je dosta manjih nodusa i "nesto" velicine 1 cm sto lici na nodus u formiranju.
Gastroenterolozi ne veruju da mi Candida pravi tolike probleme i salju me kod endokrinologa,a ovi nazad gastroenterolozima,jer su mi hormoni u redu.
Da li je neko zbog nodusa imao slicnih problema i da li je tada imao grceve u crevima?
Pre neki dan sam imala virus koji mi je presao na ovaj levi lobus i ceo vrat me boli da ne mogu da gutam.Boli me hrskavica na grkljanu i od tad su krenuli i bolovi u stomaku.
Kad treba da dobijem menstruaciju,prolivi se pojacavaju,kao i lose varenje.Koji hormon tu treba analizirati?
PROLIV I STITNA ZLEZDA
Re: PROLIV I STITNA ZLEZDA
nisam lekar,ali,tesko da su ti to problemi od stitne zlezde ako su ti hormoni u granicama normale...nije mi jasno sto te salju kod endokrinologa kada imas izolovanu kandidu,mislim da ti ona pravi te probleme sa stomakom...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: PROLIV I STITNA ZLEZDA
U pravu si da je to od Candide,ali gastroenterolozi kazu da kad postoje nodusi oni pospesuju lucenje hormona i cesce dolazi do proliva.
Moj kum je imao hipertireodizam i imao je po 6 proliva dnevno.Kad je poceo da pije neke lekove za stitnu,to se smirilo.Mada su njemu rezultati bili losi.
Da li neko zna moze li stitna da utice na ocni misic?Da kapak pocne da treperi zbog stitne zlezde?Znam da zbog nje dolazi do ispadanja ocnih jabucica,ali nisam sigurna za misic?
Moj kum je imao hipertireodizam i imao je po 6 proliva dnevno.Kad je poceo da pije neke lekove za stitnu,to se smirilo.Mada su njemu rezultati bili losi.
Da li neko zna moze li stitna da utice na ocni misic?Da kapak pocne da treperi zbog stitne zlezde?Znam da zbog nje dolazi do ispadanja ocnih jabucica,ali nisam sigurna za misic?