Zbog neredovnih menstruacija dr.ginekol. mi je rekla da uradim analizu hormona.Ustanovljen je povisen prolaktin 2692mlU/l,takodje smanjen estradiol,FSH i LH,i rekla mi je da treba da se konsultujem sa endokrinologom,jer sa takvim rezultatima je ne mogu da ostanem u drugom stanju.
Sve to me je uplasilo,javila sam se endokrinologu na Internoj B,Beograd,koji mi je objasnio sta to znaci....pa ovo pisem,da pomognem koliko mogu ako neko ima slican problem.
Prolaktin je hormon koji luci hipofiza,razlozi koji mogu dovesti do povisenih vrednosti su stres,kod nekoga se prolaktin u krvi vezuje za antigen sto ga sprecava da se eliminise iz krvi,ali on nije stetan i nema nikakvu funkciju,zato je potrebno uraditi analizu makroprolaktina,zatim analizu hormona stitne zlezde,i dnevni profil prolaktina(krv se vadi u 8,10 i 12h),profilni kraniogram(jer se sumnja i na benigni tumor-adenom),i tek nakon svega toga se odlucuje koja je terapija i da li treba da se radi magnetna rezonanca!
Koliko sam shvatila cak i da je adenom,postoji terapija kojom se vrednosti regulisu,i utice na smanjenje adenoma.A kad se vrednosti regulisu onda nema smetnji da se ostane u drugom stanju.
Ja sad cekam rezultate
prolaktin-povisena vrednost
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 04, 2007 12:37 am