POVISEN TSH

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pera007
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 12:24 pm

POVISEN TSH

Post od pera007 »

dobio sam rezultate analize hormona stitne zlezde:
ref. vrednost rezultat
t3: 0.79-1.49 1.22
t4: 4.5-12.0 7.37

TSH: 0.49-4.67 5.410

Sta znace ovi rezultati i sta bi dalje trebalo da radim?
kalisto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kalisto »

TSH je blago povisen kao sto sam vidis. Ako se radi o smanjenoj funkcijistitaste zlezde, dobices adekvatnu terapiju. Negde sam citala da TSH moze da bude povisen, usled nekih stresnih situacija. Posavetuj se sa endokrinologom.
Kalina81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 8:45 am

Post od Kalina81 »

Svi da odete kod lekara za nuklearnu medicinu jer...ljudi totalno smo neobavešteni.Mene je lečio najbolji endokrinolog u zemlji,ali neću da ga imenujem,i neke bitne testove mi nije uradio....E doktor za nuklearnu medicinu je prvi lekar koji mi je dao odgovor na sva moja pitanja....
kalisto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kalisto »

Ako mozes malo detaljnije... na koji nacin moze da pomogne lekar za nuklearnu medicinu? Posto i meni sad nakon 10 godina rade neke testove. Visok TSH, a sad i ACTH..... Hm da endokrinolozi.. Moze biti, a i ne mora, zavisi, pa Vi to ne razumete. To su najcesca objasnjenja.
Unapred hvala za odgovor.
Odgovori