Povisen testosteron

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Marra87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 6:13 pm

Povisen testosteron

Post od Marra87 »

Postovani,
Imam problem sa povisenim testosteronom, koji iznosi 77.8. Progesteron je u redu, estradiol je jako nizak, na donjoj granici, a odnos izmedju fsh i lh je takodje poremecen. Nisam dobila nikakvu terapiju, jer moj ginekolog ne podrzava koriscenje kontraceptiva u mom slucaju, zbog mozdanih udara u porodici. Trenutno sam u inostranstvu i u nemogucnosti da obavim dalje analize. Imam akne, opada mi kosa i jako sam zabrinuta. Da li mogu nesto da preduzmem na svoju ruku, bar dok ne budem u mogucnosti da obavim dalje analize? Cula sam da koriscenje vitamina E pomaze u uspostavljanju hormonskog balansa, a takodje sam procitala nesto o alfa 5 inhibitorima, koji se koriste u lecenju hiperplazije prostate. Molim za pomoc i hvala unapred ! Pozdrav
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Re: Povisen testosteron

Post od Nataš@ »

U državama EU nije problem pronaći tinkturu biljke Vitex agnus castus ili čak tablete (minimum 500 mg). To je biljka koja utiče na regulaciju hormona i o kojoj postoje brojna naučna istraživanja. Potrebno je uzimati je bar dva meseca. Ne sme se kombinovati sa hemijskim hormonskim sredstvima i lekovima.

Dobro je uzeti i kvalitetan kompleks vitamina B (sa po 50 ili 100mg pojedinačnih B vitamina).

To bi bila prva pomoć. Za nešto više preporučujem pomoć dobrog holističkog terapeuta neke od alternativnih metoda lečenja koji bi potražio uzrok za hormonsku neravnotežu.
Odgovori