Povisen anti TPO u trudnoci???

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
cicamaca4
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 02, 2008 5:21 pm

Povisen anti TPO u trudnoci???

Post od cicamaca4 »

sta to znaci???
otisla sam na pregled kod interniste, da proverim srce zbog leka koji pijem za opustanje materice, kad me ona posla da uradim neke hormone stitne zlezde, i rezultati su sledeci:

TSH 0.76 (ref. 0.30 - 3.60)
FT4 9.78 (ref. 10.29 - 21.88 )
anti TPO 205.3 (ref. <16)
antireoglobulinska antitela 36.9 (ref. <100).

Sada sam isprepadana zbog toliko povisenih antitela...inace analize su uradjene pre par dana, pred kraj 6. meseca trudnoce (svi ostali rezultati su mi ok, oni sto se rade standardno, osim povisenog holesterola, ali kazu da je to normalno u trudnoci). Otkud sad ta antitela???

Pomozite, dok ne stignem do lekara:)
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

nadam se da ste vec bili lekaru

Post od larisabg »

Vi imate Hashimoto tireoiditis,blazi i hipotireozu,u prevodu upalu stitne zlezda autoimunog porekla,Vase telo napada stitnjacu i kao posledicu toga smanjeno se luce hormoni stitne zlezde jer je tkivo stitnjace razoreno suvise da bi ih proizvodilo u normalnoj kolicini.Bolest je jako cesta,ali se u trudnoci mora dobro kontrolisati zbog vecih potreba za hormonima,sto za majku,sto za plod.
bolest se leci i sa njom se uz terapiju moze ziveti potpuno normalno,ali se terapija mora uzimati!
Pozdrav!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
muhomlatac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 10, 2014 12:05 pm

Re: Povisen anti TPO u trudnoci???

Post od muhomlatac »

Molim vas da mi neko odgovori koja se antitela stne zlezde proveravaju zbog cestih spontanih pobacaja. Hvala.
Odgovori