posle operacije adenoma paratiroide

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
korad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 2:22 pm

posle operacije adenoma paratiroide

Post od korad »

Operisala sam u martu adenom paratiroidne zlezde.
Sve je bilo OK.
pocela sam da radim posle 2 nedelje i onda kreće haos.
Prvo dobijam bronhitis. To prolayi posle 2 nedelje i kreće vrtoglavica sa mučninom. Kažu da je to atipični poremećaj vestibularnog aparata desno.
Neurolog mi kaže da pijem urutal, dok otoneurolog kaže ne zbog krvarenja jer je to pretpostavljaju virisna upala. Pročlo je dva meseca. Išla sam na skener mozga i sinusa to je u redu. Načli su da mi je gvožđe izuzetno nisko 3, pa je ta vrtoglavica možda i zbog toga. Pijem totemu, kalcijum, magnezijum, pivski kvasac sa B kompleksom, sve se Urutala. A inače imam utisak kao da propadam, nestabilna u hodu, kao da sam utrnula i ogroman pritisak u nosu i čelu. Do skoro nisam mogla da pišem i čitam. Počela sam da pijem i kapi GINKA.Više ne znam šta mi je i od čega sve ovo da li ima veze sa tim što mi je odstranjena 1 paratiroidna žlezda, možda je sve ovo na nervnoj bazi, ali ja imam te simptome, i mislim da sam prilično stabilana osoba, mada sam se jezivo prepala operacije. Štitna žlazda mi je posle operacije malo uvećana, ali su mi hormoni i TSH u redu, kalcijum mi je OK oko 2,2. Šta mi je_
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

odgovor za adenom paratireidne zlezde

Post od heonaty »

javljam ti se jel imam iste simptome ali ne sa zlezdom vecsa vrtoglavicom.lecili su me na sto nacina i ispitivali na kraju su na orl klinici u pasterovoj otkrili da bolujem od menierovog sindroma i otud vrtoglavice.za to je najbolji Dr Babic on se bavi ovom oblasti pa idi zakazi i neka ti otkloni sumnje sta je nemora da znaci da je to ali to je veoma retka i teskoa stvar za dijagnostku a leci se samo urutalom ponekad bezuspesno ili hiruskim putem zavisi od stadijuma.ja vec 4 god. bolujem od toga nekada mi je da kazem ok ali vecinu vremena zivim kao na brodu.moras da jedes neslano da se kreces ne nberviras nepusis i cuvas pronaje.nasjbolje je da odes sa uputom tamo na prvi sprat i zakazes kod profesora pa ce on uraditi sve sto treba.menierov sindrom je veoma nezgodan zato sto otezava svakodnevni zivot a ljudi neveruju da ti je zaista tako
Odgovori