Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
zdravo
imam problem uradila sam analize hormona i nijedan nije kako sto terba ali prolaktin i tsh su povecani ,ima li neko vise iskustva,pisite mnogo sam zabrinuta
zdravo
imam problem uradila sam analize hormona i nijedan nije kako sto terba ali prolaktin i tsh su povecani ,ima li neko vise iskustva,pisite mnogo sam zabrinuta
Polako, nemoj panicariti a ni brinuti se unaprijed. Kad se otkrije uzrok hormoni se mogu regulisati tabletama i to nije nista strasno. Nisi napisala brojke. "Nista nije kako treba" ne znaci puno kao niti "prolaktin i tsh su povecani". Imas li kakve simptome i zasto si kontrolisala hormone? Malo pojasni pa ce ti se javiti neko ko ima iskustva. U medjuvremenu se malo opusti i zakazi pregled kod endo.
Vozdrica
milalaki..Moras biti malo preciznija, sto se vrednosti hormona tice. Nemoj sad "nijedan nije kako treba" itd. Tsh moze biti povisen iz vise razloga, kao i prolaktin. Bez panike, molim Napisi sve konkretno.... I ne brini unapred