POMOC-OPADANJE KOSE POSLE PORODJAJA, TOKOM DOJENJA

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
spuki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 11:19 pm

POMOC-OPADANJE KOSE POSLE PORODJAJA, TOKOM DOJENJA

Post od spuki »

Imam problem pojačanog opadanja kose i ne znam sa čim bih to dovela u vezu, osim sa hormonima, jer je počelo 2 meseca nakon porodjaja (porodila sam se pre 6 meseci), a sve vreme dojim. Ciklus još nisam dobila (što govori o tome da hormoni još nisu ,,u normali").
Da li ima smisla raditi bilo kakve hormonske analize tokom dojenja, kako bih preduzela neku terapiju ili jednostavno sačekati da se završi dojenje (što može da potraje jos nekoliko meseci i da pri tom ostanem bez kose :cry: ) ?!
Inace, osim što se proredila, kosa je izgubila na sjaju i kvalitetu, deluje beživotno, iscrpljeno... :cry:
Da li ce pomoći ako se samo ošišam :-? :x (trenutna dužina je do pola leđa) i uzmem neki biljni preparat (šampon, ampule..)? Imate li neku preporuku ?
Hvala unapred na savetima
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

Ne verujem da ce ti opasti kosa, ali to je normalno da se desava:)
Da li pijes neki preparat za doilje? da li se pravilno hranis? Bebci sve izvuku iz tebe, i sto treba i sto ne treba :wink:
Sve ce to doci na svoje mesto...nisi navela da li imas jos neki problem...u svakom slucaju svi hormoni se rade iz krvi mozes ih uvek proveriti...najbolje da to uradis uz konsultacije svog lekara
Odgovori