POMOC, MOLIM VAS!!!

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
spetra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 10:19 am

POMOC, MOLIM VAS!!!

Post od spetra »

Zdravo svima. Ja sam nova na forumu, pa mi oprostite ako je ova tema već bila.

Sad sam u 31 nedjelji trudnoće i prošle nedjelje radila sam nalaz t4 i TSH, pa mi je TSH bio blago povišen- 4.2, a t4 uredan- 10,2. Ginekologica me zbog TSH uputila kod endokrinologa i on mi je predložio da ponovim nalaze TSH i T4 i uradim antitijela, ali da odmah počnem da pijem eutyrox- 50 ug.

Danas sam dobila nove nalaze i rezultati su ovakvi:

FT4 8.03 granice 12.00-22.00
TSH 3 granice 0.400-4.00
Anti TPO-At (AMZA) <5.00 granice (0.00-10.00)

Dakle, t4 je nizak :(

Sad se užasno plašim kakav sve ovo ima uticaj na bebu :cry: :cry: :cry:
Prije trudnoće su mi svi hormoni bili OK, nikad nisam imala problema sa štitnom žlijezdom niti bilo ko u mojoj porodici, ali sam imala izuzetno stresan period u proteklih godinu i po dana.

Sad se strašno plašim da li će beba biti u redu :cry: :cry: :cry:
Da li neko može da mi kaže koliko je uticaj ovih hormona na bebu u praksi. Teoriju sam čitala mnogo, ima mnogo članaka o tome.

Inače, beba je na UZV krupnija za jednu nedjelju nego što bi trebalo, ali i ja sam dosta krupna uvijek bila, a i muž je visok 2 m...

OGTT nalaz mi je OK.

Unaprijed vam hvala!
spetra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 10:19 am

Post od spetra »

Zar niko neće da odgovori? :cry:
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

Cao Spetra,
nije mi jasno zasto ste radili tsh u 31.nedelji, imas nekih problema?
Ocigledno da ti je tsh blago povisen i sa takvim t4 se vidi da nesto nije u redu sa stitnjacom.....onaj ko ima problem kao ja ,u trudnoci to se malo pogorsa, pa ti je potrebna jaca th, ali to nije nista strasno...
sto se velicine bebe tice, pa ako ti je suk ok i ako si uradila one grozne testove sa glukozom, treba da se opustis i uzivas u svojoj trudnoci:)
ja sam isto prosla kroz to i rodila zdravog decaka od4.5kg...
srecno!!!!
Odgovori