Postovani,
imam insulinsku rezistenciju i trenutno sam pod terapijom.
E sada,
mnogo strahujem da li ova bolest koju imam mnogo povecava sanse da dobijem RAK PANKREASA, a ta vrsta je poznata kao vrsta od koje se najmanje prezivi.
Jako me je strah,
pa me interesuje vase misljenje o tome..
Takodje,
posto sam jako mlad, molim vas ako mozete da mi date neki savet sta bih onako smeo da jedem i sl. kao i jel bi smeo ponekad nesto slatko i sl. dnevno jendu soljicu nesa 3in1 i slicno....
Hvala svima.. potrebna mi je pomoc
POMOC - HITNO
Re: POMOC - HITNO
Moras jedti hranu s niskim glikemijskim indeksom, slatkise nikako...
Uglavnom problem su (odredjeni ugljeni hidrati), meso povrce i mast je ok.
Sam pogledaj tabelu i izvadi sta mozes da si priustis i kako mozes da se organizujes.
http://www.freedomtek.org/zdrava_prehra ... irnica.php
Takodje vezba je jako dobar nacin da se poboljsa osetljivost celija na insulin (da se poboljsa insulinska resistencija)
Ne znam zasto ti je pao rak pankreasa na pamet, ako imas nekih osonova za strahovanje obrati se lekaru, ali generalno covek moze strahovati od hiljadu bolesti ali to nema nikakve koristi, cak suprotno.
Skoncentrisi se na insul. resistenciju, popravi nacin zivota i svakako pocni sa vezbama.
Uglavnom problem su (odredjeni ugljeni hidrati), meso povrce i mast je ok.
Sam pogledaj tabelu i izvadi sta mozes da si priustis i kako mozes da se organizujes.
http://www.freedomtek.org/zdrava_prehra ... irnica.php
Takodje vezba je jako dobar nacin da se poboljsa osetljivost celija na insulin (da se poboljsa insulinska resistencija)
Ne znam zasto ti je pao rak pankreasa na pamet, ako imas nekih osonova za strahovanje obrati se lekaru, ali generalno covek moze strahovati od hiljadu bolesti ali to nema nikakve koristi, cak suprotno.
Skoncentrisi se na insul. resistenciju, popravi nacin zivota i svakako pocni sa vezbama.
Ne, za rak sam pitao zato sto sam cuo da mnogi koji imaju ins. rez. cesto oboljevaju od raka pankreasa, pa vas to pitam da li je tacno?
Imaju povecan rizik, al sad nisam siguran koliko zaista oboljevaju od istog.
Za sada se ne bih brinuo time, vec korak po korak resavanje dijabetesa dok ovaj ne ode u "remisiju".
Za sada se ne bih brinuo time, vec korak po korak resavanje dijabetesa dok ovaj ne ode u "remisiju".