pomoc za devojcu od 6.5 godina

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

pomoc za devojcu od 6.5 godina

Post od CecaV »

Mojoj bratanici se pojavio neki cvoric na grudima i doktori su pomislili da je u pitanju preuranjeni pubertet,ali su od te teorije odustali jer je toliko mlada,naime da ima bar 8 godina teorija bi mogla da prodje,ali posto ima jedva 6.5 onda je gotovo nemoguce.Poenta je da su joj zakazali preglede hormona,i ne znam cega sve jos,koji ce trajati 3 dana,pa me zanima na koji nacin se ti pregledi obavljaju,koliko je to stresno za dete,kako bi mogli psihicki da je pripremimo.Unapred hvala na odgovoru.Pozdrav
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

ne znam da li sam dovoljno jasno postavila pitanje,pa.dakle:kako izgleda hormonalni pregled,da li se radi putem krvi,urina,pomocu brisa ili na neki sasvim drugacij nacin?
misalu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 10:27 pm

Post od misalu »

Analiza hormona se radi putem krvi,u zavisnosti sta se trazi zavisi i vreme trajanja tih analiza.Mom detetu,koje takodje ima sest i po godina radjene su neke analize hormona rasta,njemu je tesko objasniti da to mora,pa je preplakao,ali to nije strasno...
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član

Post od CecaV »

Misalu,hvala Vam mnogo!
Odgovori