Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Paratiroidne zlezde, POMOC!!!
PostPoslato: Uto Dec 28, 2010 12:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 8:43 pm
Postovi: 6
Zdravo svima sa foruma-treba mi pomoc-ako dodje do uklanjanja tri paratiroidne zlezde i ostane samo jedna da li osoba mora do kraja zivota biti na nekoj terapiji ili nije potrebna terapija lekovima u ovom slucaju?
Osoba je inace bubrezni bolesnik.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Paratiroidne zlezde, POMOC!!!
PostPoslato: Sub Jan 08, 2011 7:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 8:43 pm
Postovi: 6
Help help help :D mozda sam malo dosadna ali ima sigurno neko od strucnijih lica da odgovori?Ima toliko modova i clanova, neki od vas su studirali medicinu mora da zna neko odgovor, nije valjda da niko nista ne zna? :( :( :(
Sticem utisak da ste me zaobisli, vec drugu temu za redom postavljam i nema odgovora a gomila je tema u kojima su dati odgovori????
Izvinite stvarno ako se neko nasao uvredjen verovatno ste i zauzeti ali ima neko valjda ko zna odgovor i moze da pomogne?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Paratiroidne zlezde, POMOC!!!
PostPoslato: Ned Jan 09, 2011 10:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
Paratiroidnu zlezdu ni endokrinolozi ne znaju da objasne.Ja nisam studirala medicinu i ne znam tacno da ti pomognem,znam da moze da se zivi bez paratiroidnih zlezda,ali da nije bezazleno.
Mozes li mi reci kako su otkrili toj osobi da moraju da se vade paratiroidne zlezde,pre operacije ili prilikom operacije stitne zlezde?
Paratiroidna zlezda utice na bubrege,tanko crevo i osteoporozu.Povezana je sa vitaminom D.Meni je dugo posle operacije desnog reznja stitne zlezde bio povisen PTH,pa su mislili da imam neki tumor paratitoidne,sve dok nisam otisla kod Prof. Damjanovica,na Internoj B i on je rekao da je to sigurno zbog nedostatka vitamina D,sto je i potvrdjeno.Problem je i sto nemam dovoljno jonizujuceg kalcijuma,sto u bubrezima stalno imam po neki kamencic i sto me u zadnje vreme pece uretra.Verovatno zbog tih kamencica ili peska koji se konstantno stvara.
Dosta me bole kosti i zglobovi i sad moram vestacki da nadoknadjujem vitamin D.
Da li je ta osoba imala problema sa crevima?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Paratiroidne zlezde, POMOC!!!
PostPoslato: Ned Jan 09, 2011 10:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 8:43 pm
Postovi: 6
Hvala vam puno na odgovoru :x (Nadam se da nikoga nisam uvredila (ipak je zdravlje najbitnije pa sam mozda malo "burnije odreagovala") ovim stavom ali nikako da dodjem do odgovora a treba mi kao i svakom ko brine o zdravlju blizih :x )

Osoba je bubrezni bolesnik ravno pet godina, za poremecaj u radu paratiroidnih zlezda smo saznali pre par meseci na osnovu analiza vrednosti parathormona (to su obavezne analize kod bubreznih bolesnika koje se rade na sest meseci cini mi se), zatim su doktori radili snimanje i ispostavilo se da su mu tri od cetiri uvecane i imaju hiperfunkciju pa u skorije vreme treba da ide na operaciju.Inace osoba nema problema sa stitnom zlezdom ni sa crevima, za sada je sve u redu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Paratiroidne zlezde, POMOC!!!
PostPoslato: Sub Feb 19, 2011 8:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 19, 2011 7:17 pm
Postovi: 1
Dobro vece svima! Ja sam operisana 2000 god. izvadjena je cela tiroidna i paraditoidna zlezda,tako da sam na lekovima do kraja zivota.Imam hipokalcemiju i uzimam trenutno "IDEOS" kao zamenu za "KALTEGAL" i "ALPHA D3" jer je KALTEGAL navodno izbacen iz upotrebe..zasto neznam.Zelela bih da pitam gde mogu da postujem moju dijagnozu? Moze li mi neko odgovori da li je ikako moguce da se uradi transplantacija tiroidne i paratiroidne zlezde...da li se negde kod nas to radi ili u inostranstvu? Hvala na odgovoru!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Paratiroidne zlezde, POMOC!!!
PostPoslato: Sre Jun 01, 2011 11:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 31, 2011 12:05 am
Postovi: 9
nešto bih rekla pacijentima koji još nisu operisani a nije im rađeno ni zračenje. pročitajte sve o leku thyroid throu green life, na internetu, zapadna medicina samo leči simptome i preporučuje vađenje žlezde ako ne zna da je izleči. istočna medicina leči koren i uzrok problema i bavi se slučajevima koje ovdašnji ne umeju da leče. ja sam počela da pijem ovaj lek (u stvari suplement). može da se naruči preko distributera koji su u engleskoj i nemačkoj najbliži.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 34 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: