Opadanje i proredjivanje kose

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
honeybees
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2017 8:08 pm

Opadanje i proredjivanje kose

Post od honeybees »

Treba mi pomoc prilicno hitno, tako da bih vam bila veoma zahvalna na tome.

Zanima me koje hormone (estrogen, testosteron... itd) treba da proverim, posto mi u poslednjih par meseci strasno opada kosa i sto je jos gore, strasno se proredila. Stitna zlezda najverovatnije nije u pitanju jer sam je relativno skoro proveravala ali svakako cu uraditi opet ona tri osnovna T3, T5 i TSH za svaki slucaj... Posto su mi rekli da je moguce da se radi o nekakvom androgenom opadanju (ne lekar, ali sam ovako cula od ljudi...), zanima me koje hormone treba da proverim, posto nemam vremena da idem po lekarima i cekaonicama zbog posla pa bih sve sto mogu sama da proverim u privatnoj laboratoriji. Naravno ako imate nekog lekara, sredstvo itd za preporuciti, sve je dobrodoslo.

Evo sta mi je do sad receno da treba da uradim:
1) Ih,fsh,E2,prolaktin - 2.dana ciklusa
2) progesteron - 21.dana ciklusa (zanima me da li mora strogo 21.ili moze da bude 20.ili 22.?
3) androstendion,testosteron i free testosteron - bilo kad van menstruacije
4) gvozdje, feritin

Ukoliko je nesto propusteno ili pogresno, molim Vas dodajte, pisite...

Unapred hvala puno
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Opadanje i proredjivanje kose

Post od aaaca »

Знам само за штитну жлезду и мањак цинка као узрочнике опадања косе, али читајући твоје писмо рекао бих да имаш превише обавеза. Много стреса има за последицу сужавање крвних судова првенствено на темену главе што смањује исхрану корена длаке, а то за последицу има опадање косе.
Odgovori