Nizak TSH

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mira Varga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 10:51 pm

Nizak TSH

Post od Mira Varga »

Imam32 godine. Moj problem zapocinje pre 20 dana,zujanjem u usima, vrtoglavicom, drhtanjem ruku, lupanjem stca i bolom u predelu vrata. Kada takav napad prodje, ostaje totalna malaksalost. Sve vreme imam temperaturu 37.2c. Dlanovi mi se znoje a cesto imam i retku stolicu. Analizom krvi je ustanovljeno da je sve u redu osim TSH koji iznosi 0.084 i MCH koji je 31.6. FT3,FT4,T3 I T4 su u redu
Na ultra zvuku ustanovljeno je da je stitna zlezda lako uvecana, u desnom lobusu lako nehomogena sa manjom koloidnom cistom promera 4mm. Propisao je Propranolol i andol. Trazio je i TRH test ali je rekao da to nije hitno. Ja se osecam jako iscrpljeno i slabo. Sve cesce imam vrtoglavice. Sta mi je ciniti?
Unapred zahvalna!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Uradite tireoglobuline, trazite biopsiju stitne zlezde, imate tireoiditis, upalu, verovatno Hashimoto, ili mozda toksicku nodoznu strumu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori