Pre godinu dana sam se porodila, i za razliku od vecine zena poprilicno oslabila. Nedavno sam po savetu dr.opste prakse uradila analizu hormona i vrednosti su sledece:
FT 4: 13.8
FT 3: 4.2
TSH : 5.54
Ono sto mene interesuje je TSH vrednost koja je visa u odnosu na referentnu. Iako se ja prilicno dobro osecam, pocinjem da blago panicim.
Hvala unapred!!!!
Najljubaznije molim za pomoc
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Jeste li sigurni za ove referentne vrednosti? Hipofiza Vam luci TSH da bi jace poterala tireoideu na rad.
Znam da ovi "slobodni" hornomi (F-frakcije) pokazuju tacnoju sliku, ali imateli vi dobre, stare OBICNE T3 i T4?
Znam da ovi "slobodni" hornomi (F-frakcije) pokazuju tacnoju sliku, ali imateli vi dobre, stare OBICNE T3 i T4?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala Majjo, hvala doktore.
Sto se tice Vaseg pitanja doktore, nemam te dobre stare T3 i T4 nalaze, ovi su jedini, i referentne vrednosti sam prepisala sa nalaza.
Od simptoma koje ljudi navode ja sam poprilicno mrsava, i konstantno zaledjena ( na 30 stepeni moje noge su ledene),a o nervozi temperamentu i stresu necu ni govoriti.
Mislite da ovi moji nalazi iziskuju lekove?Trebam li se kloniti soli potpuno?
Hvala najlepse!!
Sto se tice Vaseg pitanja doktore, nemam te dobre stare T3 i T4 nalaze, ovi su jedini, i referentne vrednosti sam prepisala sa nalaza.
Od simptoma koje ljudi navode ja sam poprilicno mrsava, i konstantno zaledjena ( na 30 stepeni moje noge su ledene),a o nervozi temperamentu i stresu necu ni govoriti.
Mislite da ovi moji nalazi iziskuju lekove?Trebam li se kloniti soli potpuno?
Hvala najlepse!!