NAJBOLJI CENTRI U SRBIJI ZA DIJAGNOZU ILECENJE STITNE ZLEZDE
NAJBOLJI CENTRI U SRBIJI ZA DIJAGNOZU ILECENJE STITNE ZLEZDE
Moj sestric ima 18,5 godina. Ove nedelje imao je prehladu i obratio se lekaru. Lekar je utvrdio da su otkucaji srca 140 i posumnjao na stitnu zlezdu. Dana s su stigli rezultati. Alkalna fosfataza je 644. FT4 je 186,6. TSH je 0,006. Molim Vas odgovorite mi gde je bolje da se obrati u neki centar u Beogradu ili na Cigotu da bi se otkrio uzrok i odredila terapija. Hvala unapred. Napominjem da se odmalena bavio sportom i to tenisom i kosarkom. Zadnjih dana posecivao je i teretanu i uzimao je neke proteine. U zadnje tri godine on samo raste. Sada ima 198cm i 70kg.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 21, 2007 1:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: NAJBOLJI CENTRI U SRBIJI ZA DIJAGNOZU ILECENJE STITNE ZL
Nisu bas dobri rezultati koje ste naveli.Sa jedne strane ne moze se definitivno zakljuciti o trenutnom stanju tiroideje, jer mozda Vas rodjak prolazi zbog opsteg stanja organizma/prehlada kroz stanje koje se zove zapaljenje stitne zlezde-tireoiditis i moze biti povezano sa virusnom infekcijom.Sa druge strane ako se na ponovljenim rezultatima(kroz nekoliko meseci) dobiju isti rezultati funkcije stitne zlezde verovatno se radi o razvijenoj bolesti-povecanoj funkciji stitne zlezde koja zahteva ozbiljno lecenje.milvucic napisao:Moj sestric ima 18,5 godina. Ove nedelje imao je prehladu i obratio se lekaru. Lekar je utvrdio da su otkucaji srca 140 i posumnjao na stitnu zlezdu. Dana s su stigli rezultati. Alkalna fosfataza je 644. FT4 je 186,6. TSH je 0,006. Molim Vas odgovorite mi gde je bolje da se obrati u neki centar u Beogradu ili na Cigotu da bi se otkrio uzrok i odredila terapija. Hvala unapred. Napominjem da se odmalena bavio sportom i to tenisom i kosarkom. Zadnjih dana posecivao je i teretanu i uzimao je neke proteine. U zadnje tri godine on samo raste. Sada ima 198cm i 70kg.
Sta mozete uraditi:
-konsultujte pedijatra ili kardiologa o izboru endokrinologa(Beograd ima prednost) i zakazivanje i cekanje kod endokrinologa u Vasem mestu ili Beogradu koje moze potrajati 1-3 meseca,
-uraditi eho stitne zlezde, eventualno se moze uraditi antitiroglobulin ili antimikrozomalna antitela(u medjuvremenu, i sa rezultatima idete kod endokrinologa),
-kardiolog kod kog ste bili moze u zavisnosti od njegove procene ukljuciti terapiju propranololom ili metoprolom koji imaju zastitno dejstvo protiv ubrzanog rada srca kod Vaseg rodjaka,
-budite strpljivi u vezi dijagnoze, lecenja i ishoda oboljenja stitne/stitaste zlezde.
Najbolji centri za lecenje stitne zlezde
Hvala Vam na odgovoru.