Kako mi u poslednje vreme pojacano opada kosa (a vec sam posetio dermatologa, i problem nije s te strane), na BodyBuiding sajtu sam procitao da treba da pijem DHT blokatore, ali sam onda negde na netu procitao da DHT ustvari stimulise rast kose, i da kosa opada od DHTa samo u slucaju da su preniski nivoi estrogena i testosterona istovremeno sa povisenim DHTom. Kad sa saznao da postoji i vise vrsta testosterona (slobodno, vezani) shvatio sam da je previse faktora ukljuceno u to, pa sam odlucio da pre pocetka bilo kakve terapije obavim testove.
Sada mi je potreban strucnjak da mi kaze koje sve tacno hormone da analiziram da bih dobio kompletnu sliku stanja.
Znaci simptomi su opadanje kose i pojava akni na licu i telu.
Mozda treba da obratim paznju i na prostatu, posto vidim da se cesto pominje vezano za ove stvari?
Inace, imam 26 godina,i u pubertetu nisam imao nikakvih problema sa aknama.
Muski problemi. Shta testirati?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 6:16 pm
Vidis, a ja sam mislila da je dovoljno samo blokirati DHT.
Meni je dr mi je prepisala tablete za povecanje estrogena plus tablete za blokiranje DHT (testosteron imam prirodno blago povecan).
Ova terapija se slaze sa tvojim zakljuckom!
I delovala je.
PS. Ja sam zensko ali imam isti problem.
Sto se analiza tice najbolje ce ti odrediti endokrinolog (mene je dermatolog poslao endokrinologu). Ne secam vise sta su mi tacno ispitivali.
Meni je dr mi je prepisala tablete za povecanje estrogena plus tablete za blokiranje DHT (testosteron imam prirodno blago povecan).
Ova terapija se slaze sa tvojim zakljuckom!
I delovala je.
PS. Ja sam zensko ali imam isti problem.
Sto se analiza tice najbolje ce ti odrediti endokrinolog (mene je dermatolog poslao endokrinologu). Ne secam vise sta su mi tacno ispitivali.