vidim da ovde ljudi slabo pricaju o vadjenju stitne zlezde, a ja cu izgleda morati da je vadim na osnovu svih nalaza, kako izgleda zivot posle vadjenja s.z. ? doktori kazu, ma sve je ok, jedan lekic i kraj, a posle saznam da se neka devojka ugojila 20kg posle vadjenja s.z. jer je pila te hormone.. ja imam ciste u levom i desnom reznju s.z., ali nemam uvecane L. cvorove.. kakva su vasa misljenja povodom vadjenja s.z. ?
u levom reznju cista je 2.85cm, a u desnom 2.62cm ( mada u tom desnom ima jos cvorica koji ce postati ciste isto vremenom)..
molim vas..
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 3:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Neznam ti nista o tome reci nemam takvih iskustva jedino da potvrdim da od te hormone se povecava telesnu tezinu.
Meni stitnjaca je imala jaako nizak rad pa sam putem tablete primala taj hormon prije trudnoci i pila citavu trudnocu.
Prije trudnocu za par nedelja nabacala 8kg a jela nisam bas previse cak mozda manje nego prije toga.
U trudnoci sam se popravila 25 e sad dal tu ima neku ulogu i ovaj hormon nemam pojma
Meni stitnjaca je imala jaako nizak rad pa sam putem tablete primala taj hormon prije trudnoci i pila citavu trudnocu.
Prije trudnocu za par nedelja nabacala 8kg a jela nisam bas previse cak mozda manje nego prije toga.
U trudnoci sam se popravila 25 e sad dal tu ima neku ulogu i ovaj hormon nemam pojma

Vanjice, ja sam izvadila s.zlezdu pre 1,5 godinu.
Isto sam imala cvorice na obe strane i samo jedno da ti kazem, sta su i meni rekli profesori sa KC Beograd, a to je da ako ostane bolesna stitna zlezda postoji 30% vise sansi da postane kancerogena, tako da ti predlazem da izvadis, ako ti preporucuju..
Posle operacije nije nista strasno, ja sam imala problema samo malo sa kalcijumom, jer je operacija bila malo komplikovanija, pa su mi zakacili paratiroidnu zlezdu i, navodno, zbog toga imam malo nizi kalcijum.
Ali nisam se ugojila, cak sam malo i omrsala, popijem lekic ujutru i ne mislim o tome.
Ja ti predlazem da da ti to izvadis jer vidis da su se tebi pojavile ciste, posle cvorica, a to je ono sto sam rekla, da postoji sansa da postane kancerogena.
Sve najbolje....
Isto sam imala cvorice na obe strane i samo jedno da ti kazem, sta su i meni rekli profesori sa KC Beograd, a to je da ako ostane bolesna stitna zlezda postoji 30% vise sansi da postane kancerogena, tako da ti predlazem da izvadis, ako ti preporucuju..
Posle operacije nije nista strasno, ja sam imala problema samo malo sa kalcijumom, jer je operacija bila malo komplikovanija, pa su mi zakacili paratiroidnu zlezdu i, navodno, zbog toga imam malo nizi kalcijum.
Ali nisam se ugojila, cak sam malo i omrsala, popijem lekic ujutru i ne mislim o tome.
Ja ti predlazem da da ti to izvadis jer vidis da su se tebi pojavile ciste, posle cvorica, a to je ono sto sam rekla, da postoji sansa da postane kancerogena.
Sve najbolje....
Cao Vanjice,
Izvini sto ti odgovaram malo kasnije.
evo ovako, na preglede pre operacije sam isla kod Dr. Trbojevica na End.institutu (doduse preko nekakvih veza i vezica, jer se drugacije na moze doci do njega), pa mi je on preporucio dr.Dzodic da me operise, ali dr. nije bio u zemlji kad je meni operisana sz. Operaciju sam radila na Onkoloskom institutu. Dr.Stevan Jokic me operisao i mnogo sam zadovoljna, sto se samog oziljka tice,a kazem ti, operacija je trajala 2,5 sata!!!
Sad je sve u redu.. Prvo sam pocela sa Letrox 100mg, pa mi je posle 4 meseca prepisao Eutirox 150mg.
Sinoc sam usla u suknju od pre 3 godine
Sve sto te interesuje pitaj....
Pozdrav
Izvini sto ti odgovaram malo kasnije.
evo ovako, na preglede pre operacije sam isla kod Dr. Trbojevica na End.institutu (doduse preko nekakvih veza i vezica, jer se drugacije na moze doci do njega), pa mi je on preporucio dr.Dzodic da me operise, ali dr. nije bio u zemlji kad je meni operisana sz. Operaciju sam radila na Onkoloskom institutu. Dr.Stevan Jokic me operisao i mnogo sam zadovoljna, sto se samog oziljka tice,a kazem ti, operacija je trajala 2,5 sata!!!
Sad je sve u redu.. Prvo sam pocela sa Letrox 100mg, pa mi je posle 4 meseca prepisao Eutirox 150mg.
Sinoc sam usla u suknju od pre 3 godine

Sve sto te interesuje pitaj....
Pozdrav
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Ushla si u suknju od pre 3 god?Da li si tad pila rizu tj da nije rezultat mrsavljenja i riza a?Poshto tamo pishesh da i posle 40 i neshto dana nikakvi rezultati
A ti vanjice dusho moja ne boj se izvadi shtitnu zlezdu .Moj muz je izvadio pre 25 god i hvala Bogu ni dan danas nikakvih problema Pu,pu da ne ureknem.A i da se ugoish dushitze manji problem,nego shto moze prouzrokovati s zlezda Veruj mi
,I nije strashno ni pos operativni tok ni sama operatzija.Ne chekaj ako vetj nisi je izvadila.Zelim ti SVU SRECU ..Cmokitjak mila 

A ti vanjice dusho moja ne boj se izvadi shtitnu zlezdu .Moj muz je izvadio pre 25 god i hvala Bogu ni dan danas nikakvih problema Pu,pu da ne ureknem.A i da se ugoish dushitze manji problem,nego shto moze prouzrokovati s zlezda Veruj mi

- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Pa dushitze moja,to je normalno da se malo plashish
Ali nemoj puno jer veruj da cesh se preporoditi...I moj muz je vadio tj operirao s zlezdu na VMA.I to pre 25 god.Kao vojnik josh onda.I od tad do danas pu,pu nikakvih problema.Iz pochetka je ishao na preglede .A sad
veruj da je i zaboravio da je opirisao zlezdu
..Tako da ne lupam ti napamet samo da bih te uteshila,nego stvarno OPUSTI SE mila moja,nije to strashno.Ljubim te i budi mi dobra 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 04, 2007 1:50 pm
evo da se javim, dosla sam kuci posle nedelju dana, sve je proslo super, hvala Bogu.. ljudi na vma su divni, pocevsi od sestara do svih mogucih doktora i hirurga.. Izvadili su mi celu, cekam nalaze za 2 nedelje, ici cu na scintigrafiju za mesec dana i tako, sad pijem kalcijum sumeci kod kuce, tamo mi nisu davali jer mi nije bilo potrebno.. Hvala svima.. pisacu jos ovih dana, sad sam umorna dosta..
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 04, 2007 1:50 pm
Nijedan covek na svetu ne zna uzrok pojave cista ni nodusa na stitnoj zlezdi, osim sto kazu da je od stresa.. tako da ni vi ne znate, a ja samo znam kako sam se osecala sa Tg-om koji je bio preko 700.. i lupanjem srca i svim odvratnim simptomima.. Hvala vam na podrsci, bas ste divni, nemam reci.. uzas