Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Ovako ja sam owde nowi clan i imam 16 godina.. Zanimame par stawari posto se bavim kosarkom i visina je jako bitna. Dakle Visok sam 185,5 cm i hteo bih u najboljem slucaju da izwucem jos nekih 10tak cm... Cale i kewa mi nisu bas puno wisoki,cale(183) pa iz tog razloga imam neki osecaj da necu jos puno porasti..i ako sam u protekle pola godine porastao 3 - 4 cm..Poceo sam da maljavnim i mogu reci da mi brada raste intenzivno,e sad konacno pitanje,da li postoje neke vezbe koje stimulisu ili podsticu rast..Voleo bih ako mozete da mi date sajt neki sa tim vezbama ili ako ih znate da mi objasnite kako se rade . . (razmisljao sam da uzimam hormone za rast,ali cuo sam da je jako opsno pa sam odustao, ako znate koje vitamine da pijem i tako te stawri..neka posebna ishrana..) Bio bih zadovoljan ako bi neko mogao da mi pomogne. HVALA NAJLEPSHE I POZ SWIMA FORUM JE SOPER.
Zaboravio sam dosta pedijatriju i ne znam kada se zavrsava rast kod decaka bi trebalo nesto kasnije nego kod devojcica ali ono sto sigurno znam je kada se uspostavi lucenje testosterona on ubrzava zatvaranje epifiznih hrskavica rasta sto ce reci ako su ti se one zatvorile porasti vise neces.
Mozda ces porasti a mozda neces.Rast traje do 23 godine a osetno se zavrsava krajem srednje skole.Ne mora da znaci ako ti je cale 183 da ces ti biti visi,mozda si povuko geni na dedu ili pradedu...Meni cale visok 174 a ja 186 a imam 15 godina ,a deda mi je bas visok,inace i ja se bavim kosarkom