- Molim pomoć -

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pric
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 12, 2007 9:21 pm

- Molim pomoć -

Post od Pric »

Razmišljao sam gdje da stavim ovu temu pa sam odlučio da to bude endokrinologija.

Predpostavljam da je bilo već dosta rasprave o problemu koji ću vam reći ali zaista sam očajan pa da sam morao pitati i tražiti savjet, odgovor i pomoć.

Imam 19 godina.

Problem s kojim sam suočen već 2 godine jesu velike bradavice. Dakle, samo bradavice.
Proširene su i onako ispupčene, zadebljane...Salo oko njih nije toliko veliko kao što sam viđao kod dosta osoba, već konrektno bradavice su mi proširene, mekane i tek na dodir, hladnu/vruću vodu one se skupe i vrate ajmo reći u normalu...U onakve kakve bi zapravo trebale da budu.

Čitao sam po forumima i svi nekako upućuju na Ginekomastiju. Ali ne razumijem baš to dobro jer nemam salo oko bradavice kao što ima većina sa dijagnozom Ginekomastija i grudi mi ne vise onako kao kod žene. Recimo kad pritisnem prstom bradavicu, kad je pokušam uvući, salo oko nje nije uopće toliko veliko.

Volio bi neki stručan savjet oko toga da mi kažete o ćemu se radi. Da li je to posljedica puberteta ? Da li se to može povući ? Šta da uradim jer me stvarno izluđuje. To mi je prepreka u životu i stidim se skinut u ljeto na plaži :/ Mnogi to ne razumiju pa bi se vjerovatno smijali ili vrijedjali...

Unaprijed hvala svima. Pomozite.
xxx
Pric
Novi član
Novi član

Post od Pric »

Niko ništa ? :(
xxx
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od larisabg »

Javi se endokrinologu d bi uradi vrednosti prolaktina,verovatno nije nista.Probaj da ne obracas paznju na to.Mozda da porazgovaras sa psihologom,ako kod endokrinologa sve bude ok.
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
Pric
Novi član
Novi član

Re: ...

Post od Pric »

larisabg napisao:Javi se endokrinologu d bi uradi vrednosti prolaktina,verovatno nije nista.Probaj da ne obracas paznju na to.Mozda da porazgovaras sa psihologom,ako kod endokrinologa sve bude ok.
Vjerovatno u ponedjeljak idem endokrinologu da uradim sve te pretrage vezano za hormone...A što se psihologa tiče, kažu da je najbolje sam sebi biti psiholog...Ja mogu gledati na ovu pojavu kao sasvim normalnu i čestu, međutim ostali (oni neupućeni) to ne vide tako i vjerovatno nikada neće ni vidjeti...Nisam imao problema sa curama što se ovog tiče, samo mi je bed kada sam na moru/plaži ili bazenu...Onda se "bojim" reakcije ostalih pa zato izbjegavam bazene i tako te stvari što je moguće više...I ne pada mi na pamet da svakom pojedinačno objašnjavam moj problem ne bi li shvatili to nekako...Tako da se želim riješiti ovog beda što je prije moguće. Nadam se da me shvataš i hvala na savjetu. ;)
xxx
Odgovori