MOLIM ZA DRUGO MISLJENJE

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Morgana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 6:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

MOLIM ZA DRUGO MISLJENJE

Post od Morgana »

Pozdrav svima,

Ukratko o problemu:

Od septembra 2007. godine sam imala neredovan ciklus koji je rezultirao na kraju kao polimenoreja (dijagnoza jedne doktorke koja me je pratila u tom periodu). Dobila sam progesteron da pijem i da vidim da li ce se ciklus vratiti u normalu; Nakon 2 meseca posto se ciklus pomerio za par dana uradila sam analize polnih hormona i stitne zlezde; Rezultati su sledeci:

Treci dan ciklusa:

FSH 6.42 ref. vred. 3.5-12.5 (folikularna faza)
LH 5.37 ref. vred. 2.4-12.6 (folikularna faza)
Estradiol 33.84 ref. vred. 12.5-166 (folikularna faza)

Dvadeset prvi dan ciklusa:

Progesteron 11.2 ref. vred. 1.7-27 (lutealna faza)
Prolaktin 229.2 ref. vred. 102-496 (lutealna faza)
Testosteron 0.307 ref. vred. 0.06-0.82(lutealna faza)

Stitna zlezda:

T3 1.95 ref. vred. 1.30-3.10
T4 95.6 ref. vred. 66.0-181.0
hsTsh 1.12 ref. vred. 0.27-4.20

Moje pitanje da li su ovo dobre vrednosti? Ono sto ja kao laik mogu da zakljucim je da se sve krece u dozvoljenim granicama ali da li su vrednosti ovih hormona dobre narocito posto planiramo bebu. Negde sam procitala da je nivo progesterona koji je meni zabelezen dobar ali ne i dovoljan za ostajanje u drugom stanju. Da li je to tacno?

Molim Vas da mi neko odgovori, bicu mu jako zahvalna. Pre svega zahvalna na drugom misljenju - pored moje doktorke.

Unapred hvala
Odgovori