Molba dr Ivici :)

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Cacitos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 10:18 pm

Molba dr Ivici :)

Post od Cacitos »

Poshtovanje doktore :)

Najpre da Vas pozdravim, a, zatim da Vas zamolim da mi pomognete savetom posle ovoga shto prochitate :)
Devojka 19.god izvadjena joj cela shtitna zhlezda(sumnjalo se na papilarni)
Operacija, i posoperativni tok je protekao uredno.Osmog dana posle operacije joj je uljkuchen Letrox100.
Danas je davala horome, i to su prvi rezulatati posle uvodjenja Letroxa. Letrox pije vec mesec dana.Rezultati su ovi:
T3 1,20 (1,3--3,1)
T4 102 (58--161)
TSH 43,0 (0,400--4,00)

Molim Vas, koliko treba vremena da se uspostavi hormoski balans, i kakvi su ovo rezultati..brine me TSH :(

Hvala Vam unapred :)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Potrebno je povecati dozu leka na 150mg dnevno, dok TSH ne padne na vrednost ispod 4. Ja svojim pacijentima podesavam dozu na osnovu ponavljanih TSH i fT4 na svake 2-3 nedelje.

Takodje, potrebno je proveriti nivo kalcijuma, eventualno i PTH. Za regulaciju pacijenata postoperativno obicno je potrebno par meseci.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Cacitos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 10:18 pm

Post od Cacitos »

Hvala najlepshe doktore.
Odgovori