Mikroadenom na hipofizi kod muskaraca

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 14, 2007 10:47 am

Mikroadenom na hipofizi kod muskaraca

Post od jaaaa »

Eto ga moj problem :( iskren da budem ne znam sta me je snaslo, ni kud cu ni sta cu. To je otkriveno sasvim slcuajno jer ja bar mislim nikakvih siptoma nemam, oke ponekad me glava zaboli ali to je vise onako prolazno, grudi su miu normalne, nemam nikakav iscedak, nemam problema sa vidom al eto imam mikroadenom.

Sve je pocelo naivno, trebao sam da operisem varicocelu i zbog nesto losijeg spermograma uradio sam hormone. Moram da priznam da za svojih evo uskoro 26 godina zivota nisam se toliko potresao kao kad sam video taj spermogram, medjutim i od goreg ima gore. Citao sam da je prolaktin hormon stresa, a u mom zivotu iskren da budem imao sam ga koliko hocete i ne znam od cega je taj mikroadenom nastao.

Ne znam sta mi je ciniti, potpuno sam izgubljen, utripovao sam da necu moci vise nikad u zivotu normalan biti, raditi, imati zenu i decu. Pored svega ovoga ostavila me je devojka posle skoro 2 godine zabavljanja i nije se setila da nazove da pita kako sam....

Zao mi je roditelja, i moguce su 2 stvari, ili da skocim sa nekog mosta a to necu da uradim, ili da se borim sa ovim.

Mikroadenom je 5 mm, dobio sam terapiju dostanex tablete, dva puta nedeljno da ih pijem, lekar je rekao da je to moguce i da se smanji od tih tableta i tako...

Ne znam ni sto ovo napisah, mozda je trebalo na psihologiju, jer sam vise pisao svoje unutrasnje stanje a ne u vezi endokrinologije, al ajd da ne bude da sam omasio skroz, dva dana usred tog stresa nakon vidjenog spermograma prolaktin mi je bio 897, nakon mesec dana radio sam tri puta, i bio je 717, 710, i 660.
brbljivica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 9:36 pm

Post od brbljivica »

JAAA, tek sada sam pristupila ovom forumu, trazila sam nesto u vezi subklinicke varikocele kod supruga, a nisla sam na tvoj problem. Obzirom na to da ja vec 7 godina imam mikroadenom hipofize i hiperprolaktinemiju tvoj problem mi je blizak iako sam zena.
Secam se i ja kad su mi posle dozivljenog toplotnog udara ispitivali nemam li slucajno dijabet jer mi je cesto "padao" secer pa mi drugarica koja radi u laboratoriji nuklearne medicine zbog nedostatka adekvatnih reagensa za ispitivanje rada pankreasa uradi "zenske" hormone tek da bi iskoristila toliko uzetu krv i otkrije mi povecan prolaktin (1800) i normalno posle toga na skeneru pronadju mikroadenom velicine 7,5mm. Prvo sok zbog bolesti, pa uvodjenje u terapiju bromokriptinom koji sam mnogo tesko podnosila (obarao mi pritisak koji je i onako prirodno nizak, tako da sam nekada "zivela" sa 90/50 istim), onda me ostavi tip sa kojim sam tada bila u vezi, pa jos uz sve to dobijem i otkaz jer mom poslodavcu nije bio potreban bolestan nego zdrav radnik (a trazila sam samo bolovanje od 15 dana dok sam pocinjala terapiju). Onda mi se poremete i ostali hormoni pa ... jednom recju imala sam jedno godinu dana haos i u glavi i u telu i u zivotu uopste.
Ne znam kako je to kod muskarca ali obzirom da si ljudsko bice koje ima i emocije recicu ti da ces vrlo brzo da naucis da zivis sa svojom bolescu i da ces kad to naucis i bolest sama po sebi da postane nesto sto te ne optercuje vec ti dozvoljava da normalno zivis sa njom. Znam da je lecenje dugotrajno, da se tumori hipofize tope pod uticajme bromokriptina (za tvoj lek ne znam) i da se prolaktin dovodi u normalu.
Moj ti je savet da ne ocajavas, ako to nisi do sada sam shvatio, vec da furas dalje jer je zivot tek pred tobom a doci ce i druga devojka sigurno bolja koja ce da prihvati i tebe i tvoj mikroadenom kao nesto normalno sto ide uz tebe. Eto meni moj mikroadenom nije smetao da se udam po drugi put i lepo zivim sa sadasnjim suprugom.
Drzim ti fige da se ne predajes nego uzdignute glave hodas kroz zivot jer mi smo jos i srecni. Mikroadenom nije banalna ali nije ni teska bolest. Sa njom se zivi i od nje se ne umire.
Odgovori