Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Ako postoji odrasla osoba koja prati forum a prilkom rodjenja mu je ustanovljena urodjena atiroza skriningom na Institutu za zdrastvenu zastitu majke i deteta u Beogradu 80-tih godina, molim da mi se javi. Volela bih da podelimo iskustva. U tridesetim sam i volela bih da osnujem porodicu. Ako postoji jos neko sa mojim stanjem volela bih da cujem kako je proslo sve vezano za trudnocu i generalno bi dobro dosao neki savet s obzirom da sam i pokupila dosta trauma iduci po lekarima od 18-te godine.
Нисам стручњак по том питању али знам да су проблеми са штитном жлездом погубни по плод. Знам једног кретена од лекара који је због своје лакомислености упропастио много живота јер га је мрзело да замени крв једном новорођенчету. Био је сигуран да ће све бити у реду иако је РХ фактор био проблематичан. После пар сати од порођаја се показало да није био у праву и упропастио је најмање четири живота. Да ти не детаљишем даље. Њих боли уво а један превид или мањак хормона ће ти запечатити живот. Зашто да ризикујеш да добијеш ментално заостало дете и упропастиш и свој и његов живот? Боље је да неко здраво напуштено дете усрећиш.
Bas sve sto si napisao mene muci. Plasim se lekara. Ja sam odrasla odlicno, zapravo kao da nemam stanje koje imam. Ali posle 18- te godine zakonski nasa Republika prestaje da prati programski decu sa atirozom i lekari nisu posveceni i jako se plasim previda. Iako je profesor Banicevic sa instituta nekada rekao da mogu da se ponasam normalno. Sada u trenutku donosenja odluke, sumnjam. Vise u ostale nego u sebe.
Твоје дете је оно које волиш и које правилно одгајиш и васпиташ. Да ли да те подсећам на оне квази родитеље чија деца по цео дан гледају ТВ и блеје по "паметним" телефонима, а онда се дрогирају?
Зашто толико да ризикујеш и да се евентуално кајеш и малтретираш остатак живота?
Изабери неку слатку бебицу (искрено говорећи не знам процедуру) и она ће бити пресрећна због своје нове праве мајке.