U prethodnih godinu i po do dve sam se ugojila 20 kg.
Pored problema sa težinom koju nikako ne mogu da skinem i pored kontrolisane ishrane, imam problem i sa ciklusom i raspoloženjem u poslednje vreme. Da li neko može da me posavetuje, ako prepoznaje simptome, koje analize treba da uradim?
simptomi:
nadutost,
osećaj težine i tromosti od ujutru,
umor,
napadi gladi (ne mogu da trpim glad),
plačljivost,
razdražljivost,
nervoza,
umor,
pospanost,
blage vrtoglavice.
Hvala!
Koje analize da uradim?
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Koje analize da uradim?
Не треба да гладујеш и то је то.
Ne gladujem.aaaca napisao:Не треба да гладујеш и то је то.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Шта је онда оно што си написала: напади глади?
Ma jedem redovno, manji obroci, užine sve po PS-u. Posle 3 sata od ručna, npr. kada dođe vreme da se klopa ako nisam za stolom ja odlepim. Mnogo budem gladna odjednom. I u stanju sam onda da se prežderem kao da nepostoji sutra. Ali nema gladovanja, pa ne trpim glad uopšte. Tolerancija 0.aaaca napisao:Шта је онда оно што си написала: напади глади?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
То мени ипак личи на недовољан унос хране. Осим тога неки од симптома које си навела такође указују на недовољан унос хране: раздражљивост, умор,нервоза, умор.
Nije sigurno nedovoljan. Valjda bi smršala 5g da je tako. Zato se i pitam šta je, jer ja ipak jedem i trudim se raznovrsno, sve spremam itd. A osećam se teško, tromo i naduveno.aaaca napisao:То мени ипак личи на недовољан унос хране. Осим тога неки од симптома које си навела такође указују на недовољан унос хране: раздражљивост, умор,нервоза, умор.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Када почнем да једем мање него што ми је потребно исто се осећам лоше а не смршам ни грам. Изгледа ништа без физичке активности.
Што се тиче надувености и тромости испада да ти храна не одговара.
Што се тиче разноврсности о њој се не може говорити када си рекла да се храниш вегански. Дакле разноврсност ти се креће међу воћем и поврћем. Фали ти млечно, месо, јаја. Овако поврће може да изазива надувеност, а такође и житарице могу да имају гљивице па да изазивају надувеност.
Што се тиче надувености и тромости испада да ти храна не одговара.
Што се тиче разноврсности о њој се не може говорити када си рекла да се храниш вегански. Дакле разноврсност ти се креће међу воћем и поврћем. Фали ти млечно, месо, јаја. Овако поврће може да изазива надувеност, а такође и житарице могу да имају гљивице па да изазивају надувеност.
Poštovana,niste naveli jedan ne manje bitan podatak a to su godine starosti.Po prirodi simptoma to može biti i klimaks ali shvatite ovo kao moje vrlo neozbiljno tumačenje.U svakom slučaju ne slušajte one kojima vaši simtomi na nešto liče,već se obratite vašem lekaru koji će vas najverovatnije poslati kog endokrinologa radi dodatnih ispitivanja.
sasvim je normalno da u celoj priči postoji doza straha,zabrinutosti ali potrudite se da ostanete pribrani.veliki duhovnici bi rekli:-vidi,ona misli da se davi u okeanu a ne vidi da je to zapravo čaša vode!Time nam ukazuju da se naš razum naglo sužava kad nas zapljusnu teškoće.sada to znate i obratite se nadležnom lekaru.Pozdrav.
sasvim je normalno da u celoj priči postoji doza straha,zabrinutosti ali potrudite se da ostanete pribrani.veliki duhovnici bi rekli:-vidi,ona misli da se davi u okeanu a ne vidi da je to zapravo čaša vode!Time nam ukazuju da se naš razum naglo sužava kad nas zapljusnu teškoće.sada to znate i obratite se nadležnom lekaru.Pozdrav.
Hvala na odgovoru.
Imam 38 godina. I ja sam pomislila na ranu menopauzu. Lekar opšte prakse mi je rekao da sam mlada za to stanje, ali to onako kao i što bi mi komšinica rekla, bez ilakvog poznavanja pacijenta i uvida u bilo koju analizu.
U svakom slučaju, uzeh uput za endokrinologa u Kliničkom centru, pa dok ne zakažem i dođem na red malo ovako po internetu.
Inače, nisam paničar a ni hipohondar. Ne plašim se dijagnoze samo hoću da znam šta je da bih mogla da preduzmem akciju a ne da rasipam energiju uzalud.
Imam 38 godina. I ja sam pomislila na ranu menopauzu. Lekar opšte prakse mi je rekao da sam mlada za to stanje, ali to onako kao i što bi mi komšinica rekla, bez ilakvog poznavanja pacijenta i uvida u bilo koju analizu.
U svakom slučaju, uzeh uput za endokrinologa u Kliničkom centru, pa dok ne zakažem i dođem na red malo ovako po internetu.
Inače, nisam paničar a ni hipohondar. Ne plašim se dijagnoze samo hoću da znam šta je da bih mogla da preduzmem akciju a ne da rasipam energiju uzalud.
Hvala na odgovoru.