Kako koristiti hormonsku terapiju kada kasni menstruacija?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tanocka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 27, 2012 3:58 pm

Kako koristiti hormonsku terapiju kada kasni menstruacija?

Post od tanocka »

Imam 21 godinu, imam problem sa opadanjem, proredjivanjem, kose koje je pocelo u 16 godini. Trenutno sam na hormonskoj terapiji kod dr Svetlane Vujovic, od aprila prosle godine pijem redovno gluformin od 500mg, diane 35 od 5 dana ciklusa i od ovog meseca androcur 2 po 25mg od 10 dana ciklusa 10 dana se piju. Sve je bilo ok, menstruacije sam dobijala 29 dana a diane pila 4 dana ciklusa kako bi pravila tu pauzu od 7 dana, medjutim ovaj mesec sam isla turisticki u inostranstvo i puno sam setala, maltene po ceo dan nisam stajala, pa ne znam da li zbog toga jos nisam dobila kasni mi 2 dana i to mi sad rusi koncepciju i treba mi vas savet da li da cekam da dobijem pa kad dobijem da opet nastavim terapiju ili da krenem da pijem diane sad u sredu kada sam i trebala iako nisam jos dobila za ovaj mesec? I jos da napomenem da nemam decka, tj. nisam trudna.
Odgovori