jako povisen TSH

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dnotev
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 5:34 pm

jako povisen TSH

Post od dnotev »

Kada je jako povisen TSH da li moze da dovede do tumora na hipofizi?
Mentolica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 26, 2008 3:51 pm

Post od Mentolica »

to tako neide.Pitanje je smesno.Uvek se uz tsh gleda i t4 ai t3 ako su oni niski a tsh visok onda se zna da je to hipotireoza ali zaista ovako pricati i aj da kazem plasiti se tsh ,u smislu joj ja imam tumor hipofize je smesno.Takodje se gleda i koliko je to povisen tsh tj brojka jer postoje i jako slabo visoki rfezultati tsh a hormoni stitnjace su normalni.Dakle ovo sto pitas spada u domen subspecijalizacije i samo ti kompletna lab.analiza stitnjace moze resiti ztui dilemu.Bilo bi idealno reci DA ,visok tsh je znak da je tumor hipofize ali nije tako i nemoze biti.zato postoje lekari..pozdrav
ana22
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:06 pm

Post od ana22 »

Samo bez panike. Idi kod endokrinologa. I ja sam se isprepadala kada sam dobila lab. rezultate T3, T4 i TSH. Odjurila sam endokrinologu i saznala da imam hipotireozu. TSH mi je bio 10, a dr me "utešila" da nekima bude i 100.
Odgovori