Ishrana i stitna zlezda

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
anabela888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 3:55 pm

Ishrana i stitna zlezda

Post od anabela888 »

Pozdrav svima! Nova sam ovde i interesuje me ako neko moze da mi pomogne. Mom suprugu je operisana stitna(cela izvadjena) i pije eutirox od 125ml. Cula sam od prijateljice koja je takodje vadila celu zlezdu da je njoj doktor rekao da vise ne sme da jede kupus, soju i grejfrut jer ponistavaju delovanje leka. Takodje joj je receno da ne sme da pije dosta lekova kao sto je bromezepan, brufen...??? Malo mi je to nelogicno ali bas bih volela da znam da bi oporavak bio sto bolji.
ruza64
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 29, 2012 10:46 pm

Re: Ishrana i stitna zlezda

Post od ruza64 »

bas dobro da ste pokrenuli tu temu,i ja sam operisala stitnu zlezdu,ali mi lekari nisu rekli nista u vezi ishrane. na otpustu sam pitala bas doktora koji me operisao,sve sto se tice hrane,nacina zivota,fizicke aktivnosti,toplo-hladno.on je samo rekao da je sve normalno i da se tako treba ponasat.Bas nikakvu preporuku mi nije dao.napominjem da i ja pijem eutiroks 75mg,posto nisam nasla letroks u apoteci koji mi je prepisan na otpustu.Primecujem da se mnogo znojim u ovim letnjim vrucinama dali ybog visokih temperatura ili zbog stitne zlezde ili mozda zbog klimaksa(imam 48 god)
Odgovori