Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.
Ja sam u 38. nedelji trudnoce,isla sam kod interniste na pregled zbog aritmija koje mi se javljaju u poslednjih par dana,pa mi je ona rekla da uradim hormone stitne zlezde. Tsh je 4.990,fT4 13,39. Jel to u redu ili treba nesto da uradim po tom pitanju?
Pre trudnoce sam odradila kompletne laboratorijske i druge analize,ukljucujuci i hormone,i bili su u redu.
Ne bih mogao da ti dam precizan odgovor kako i sta jer tokom trudnoce dolazi do velikih oscilacija kod hormona a pogotovo kod stitne zlezde, a s druge strane ako je kod stitne bilo nekakvih problema to se vise manifestuje u trudnoci.
S druge strane, tokom trudnoce sam puls je ubrzan i cesto dolazi do tahikardije i aritimija, mislim da cak kod vecine trudnica i uglavnom to nema nekih posledica, sem ako osoba vec nije imala neki (neotkriven) problem sa srcom.