hormoni ,pomoc
hormoni ,pomoc
Porodila sam se pre trri meseca i hormoni stitne zlezde su bili u redu.naglo sam se i za kratak period poprilicno ugojila pa sam otisla da uradim hormone.Treba mi pomoc oko ttumacenja i znacenja T3-0.49 T4-16.56 TSH >100
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: hormoni ,pomoc
Штитна жлезда ти не ради, а сад је питање због чега.
Било би добро да одмах одеш код неког ендокринолога да ти препише терапију. Треба да се узимају мање количине хормона штитне жлезде да им се ниво стабилизује. Хипофиза је полудела због мало хормона штитне жлезде па ће се и она смирити када узмеш додатне хормоне.
Немој да чекаш више од недељу дана.
Било би добро да одмах одеш код неког ендокринолога да ти препише терапију. Треба да се узимају мање количине хормона штитне жлезде да им се ниво стабилизује. Хипофиза је полудела због мало хормона штитне жлезде па ће се и она смирити када узмеш додатне хормоне.
Немој да чекаш више од недељу дана.
Isla sam danas u klinicki i posto sam porodilja primili su me odmah.Kaze doktorka da se to desava posle porodjaja,dala mi je lek eutiroks 50 ug sedam dana a kasnije 75ug do kontrole koja je 02.03.2015 rekla mi je da mi je od tih desekilograma koje sam dobila za manje od mesec dana jedno sedam kilograma voda i da ce se to regulisati.Ja se nadam da hoce i da ce uskoro biti sve ok.
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Јесте вода, али какве то има везе?! И увек је вода код дебелих људи јер се масне ћелије пуне водом. То ништа не значи јер вишак је вишак.
Добро је да ти је дала хормоне. Било би добро да за двадесетак дана одеш и приватно провериш ниво хормона. Анализа није скупа.
Да ли си сигурна да ти је рекла да прво пијеш 50 па онда по 75ug? Да није рекла 50 па онда по 25ug?
Добро је да ти је дала хормоне. Било би добро да за двадесетак дана одеш и приватно провериш ниво хормона. Анализа није скупа.
Да ли си сигурна да ти је рекла да прво пијеш 50 па онда по 75ug? Да није рекла 50 па онда по 25ug?
Ne bas tako mi je napisala kako sam i ja vama prenela.Tako pijem pet nedelja pa onda kontrola opet kod nje.Danas sam uradila neke rezultate pa me zanima vase misljenje AST36,ALT-64,Tbilirubin 8.7,trombociti 481.To je inace bilo mnogo povecano pre mesec dana ali lekari kazu da je to sve zbog stitne zlezde.A stitna je zbog trudnoce i porodjaja.I tako u krug.Da li je opasno sto su trombociti malo povecani.
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ма јок, не брини због тромбоцита. Ево прочитај: http://www.laboratorijskeanalize.com/an ... rombociti/
Као што сам ти рекао, провери T3, T4, TSH за двадесетак дана.
Колико пијеш течности у току дана и шта пијеш?
Као што сам ти рекао, провери T3, T4, TSH за двадесетак дана.
Колико пијеш течности у току дана и шта пијеш?
Ok,hvala.Pijem oko dve litre dnevno iskljucivo vodu,mislila sam da ubcim i zeleni caj.
NATASA
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Само немој да пијеш газирану воду. Зелени чај је одличан али немој да користиш оне из филтер кесица. И зелени чај не треба да буде жућкаст него зеленкаст јер је у противном пресушен. Има пуно зачкољица око чајева и важно је то познавати ако намераваш редовно да их користиш. Нисам неки љубитељ чајева па нисам ни проучавао.