Hormon t3 nizak

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Loana 83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 06, 2016 12:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Hormon t3 nizak

Post od Loana 83 »

Cao.Isla sam da izvadim rezultate štitne zlezde jer već godinu dana imam problema oko knedle u grlu. REZULTATI su sljedeći:
T3 -1,17..,ref.vrednost je 1,3-3,10
T4-88,31....ref.vrednost je 66-181
Tsh-0,523....ref.vrednost je 0,27-4,20.
Zanima me što je u pitanju i zašto mi je samo T3 povećan.
Molim pomoć dok ne kontaktiram doktora!:(
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Hormon t3 nizak

Post od aaaca »

Т3 је смањен, ваљда.

Разлог може да буде у постојању антитела. Треба и њих проверити.
goran964
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 10, 2013 9:03 am

Post od goran964 »

Ne tražite ovde takvo mišljenje jer vam adhok odgovor neće dati ni specijalista bez dodatnog pregleda.Poštovana,vrlo je bitno da nešto razjasnimo.Vi i ja...labaratoriske analize su po svojoj suštini samo smernice lekarima da mogu videti kojim putem krenuti u dijagnostiku zdravstvenog problema.Svaka labaratoriska analiza se treba potvrdriti određenim dijagnostičkim pregledom.Šta god da lekari utvrde kao uzrok problema,moj vam je savet da bar pet godina idete redovno na Zlatibor koji je blagodatan za probleme štitne žlezde.Boravak bi trebao biti minimum deset dana i to u periodima pred početak leta,dakle jun i prva polovina jula ili pred početak jeseni,septembar.Razlog je u vegetaciji na toj planini.Samo leto se ne preporučuje za boravak.Ne morate neophodno biti u stacionaru,jer će te vi već koristiti terapiju od svog lekara a tamo se sve analiza plaćaju.Potražite privatan smeštaj,u vremenu koje sam vam naveo nema gužvi i jako je prijatno za šetnje.Šetajte,idite do spomenika jer je tamo ruža vetrova koji su lekoviti najjača.Pozdrav.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Златибор не прија онима са смањеном функцијом штитњаче.
Odgovori