Hipotireodizam - Hasimoto - da li je ovo moguce

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pindulankica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 05, 2009 3:42 pm

Hipotireodizam - Hasimoto - da li je ovo moguce

Post od pindulankica »

Pre oko mesec dana utvrdjeno mi je da imam hronicnu upalu stitne zlezde. Takodje godinama imam vitiligo.
Rezultati su bili sledeci
TSH 32.868 (0.350-5.500)
FT4 11.08 (11.50-22.70)
ANTI TPO 302.6 (0.0-60.0)

Prepisan mi je eutyrox 50. Posto sam osetila simptome prekomerne doze (nesanice, tahikardije, vrucina) opet su mi provereni hormoni i rezultati su sada
TSH 5.380
FT4 14.93
FT3 4.01
i doza mi je sada smanjena.

Mene zanima sledece:
1. Da li je moguce da se rezultati ovoliko dobri u odnosu na rezultate pre samo mesec dana? Doktor mi je rekao da sam dobro odreagovala na lek, ali opet u meni postoji sumnja...

2. Od kako sam pocela da koristim eutyrox boja na delovima prekrivenim vitiligom je pocela da mi se vraca i to bas dosta. Nikada ranije mi se boja nije vracala osim kada sam mesecima bila izlozena suncanju. Sada nije imalo od cega jer se suncala nisam, i to bas od kada sam pocela da koristim terapiju. Doktor tvrdi da to nije od toga. Sta vi mislite? Da li je neko imao slicnih iskustva?
Odgovori