Hipertireoza da li je nekome pomogao neki prirodni lek?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
cvetnikola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2007 11:35 pm

Hipertireoza da li je nekome pomogao neki prirodni lek?

Post od cvetnikola »

Cao svima! Ja se zovem Slavica imam 31 godinu i iz Arandjelovca sam. Imam malog sina Nikolu. Lecim se o hipertireoze vec 12 godina. Sve je pocelo 1995 kada sam zbog nekoliko nesvestica isla na sve moguce preglede i utvrdjeno je da imam hipertireozu bazedovljevu bolest.Od pocetka mi je "uvecano" desno oko. Odmah sam pocela da pijem lekove i vrlo brzo su se hormoni stabilizovali. Posto kod nas u Arandjelovcu nema endokrinog morala sam od pocetka da idem privatno na kontrole. Tako da sam isla kod nekoliko endokrinologa ( za ovih 12 godina kod 9 ).Do 2003.svi end. kod kojih sam bila slagali su se da je najbolje resenje da pijem lekove i da opcije nisu za mene. Za to vreme meni su hormoni bili u normali sa 2x1 ptu dnevno. Kada sam krajem 2002 otisla kod jos jednog endokrinologa da bih cula i njegovo mislenje on mi je predlozio operaciju. Kada sam to pomenula doktorki kod koje sam u tom periodu isla ona je se zgranula kada sam je pitala sta ona misli o tome!Rekla je Pa znam li ja kakvi su rizici, pa to nije uopste resenje za mene pa znam li ja koliko je imala problema imala neka njena studentiknja posle operacije itd. Ja sam bila bas zatecena i odmah pocetkom 2003 otisla sam kod jos jednog end. da bih cula jos jedno misljenje. On je takodje mislio da je najbolje da pijem lekove a i za radioaktivni jod i za operaciju je rekao da njisu pravo resenje za mene. Preporucio mi je da predjem na jedan francuski lek BASDENE koji jos uvek pijem. U prolece 2004 sam ostala u drugom stanju. Tokom trudnoce je sve bilo kako treba hormoni su mi bili dobri uz lek i 23.12.2004. sam se porodila carskim rezom bez ikakvih problema i rodila zdravog sina. Posle porodjaja sam prekinula lekove i posle malo vise od godinu dana ponovo pocela da ih pijem jeer su mi hormoni ponovo bili visoki. E sad kada sam posle toga otisla na kontrolu end. mi je preporucio operaciju, iako je pre toga rekao da to nije za mene. Ja sam ponovo otisla kod jos jednog jednog endokrinologa i on je rekao da kod ne dolazi u obizr operacija. Tako da sam resila da potrazim nove informcije na internetu posto svako razlicito prica na ista pitanje imaju razlicite odgovore i kad im pomenes nekog drugog endokrinoga odmah te drugacije gledaju. I nasla sam mnoge informacije o analizama koje mi niko nije pomenuo iako se lecim vec 12 godina i mnogo drugih korisnih saveta. Molila bih svakog ko ima slicne probleme kao ja da mi je javi i da podelimo iskustva a narocto ako je nekom pomogao neki prirodni lek. Ja cu svakom preneti moja dobra iskustva!
Puno pozdrava i poljubaca svima na forumu od Slavice iz Arandjelovca sa malim sinom Nikolom!
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od jasbi »

Tek sam od juče u ovoj priči,i ne znam ništa o štitnoj žlezdi, osim da je uglavnom ženska boljka i to kao posledica stresa. Ali, jedno sigurno znam, osetila na svojoj koži: nikad lekaru ne govori da si posle njega bila kod nekog drugog i šta ti je taj drugi rekao ! Niko nije tako sujetan kao lekari ! Mene je to strašno ukopalo, tako da ni danas nemam pojma na čemu sam.
Jedan ginekolog mi je rekao na ultrazvuku da imam cistu na desnom jajniku, drugi mi je rekao da to nije ništa, i da "oni" za sve na jajniku kažu da je cista, to im je kao neki uopšteni naziv. I da je njeno mišljenje da sam ja u klimaksu. Nikakve klimakterične probleme nisam osetila niti ih imam do sad. Godinu dana posle toga ciklusi su postali strašno neredovni, pa ih nema, pa krenu opet. Sad na ovim linkovima o štitnoj žlezdi vidim da je to njeno maslo.
Što se tiče prirodnih lekova, malo toga znam. Recimo, moja drugarica se već dve,tri godine leči od toga. Iskolačile su joj se oči, lekari su je vodali par godina po očnim lekarima i trpali joj raznorazne masti u oči. Tek kad ju je jedna komšinica primetila kako zadihano ide uz stepenice i kao medicinska sestra na endokrinologiji posumnjala o čemu se radi. E, komšinica joj je dala pravu dijagnozu i zakazala pregled kod nekih njenih lekara !
Dakle, vodi računa sama o sebi
rdinic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 27, 2008 11:13 pm

Post od rdinic »

Ja takođe imam Hipertireozu i trazim lek, po mogustvu prirodan. Imam 44 god. muškog pola, do sada sam pio TIASTAT, koji po rečima doktora sme da se pije maximalno 2 godine. Kako sam ja taj lek pio 15 meseci, prestao sam i sad opet imam visoke vrednosti za T3 i T4 (duple od maximalne) a TSh mi je 0.006. I meni je preporučeno da popijem I131
(radioaktivni jod) što se meni baš i ne dopada al ako baš mora popiću ga samo me interesuje koliko dugo još može da se živi posle primene joda odnosno kakve su kontraidikacije. Voleo bih da upoznam nekog ko je to uradio pre 10 god. pa da čujem od njega lično kako se oseća itd...
Odgovori