HIPERPLAZIJA ADENOHIPOFIZE

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dragance78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2012 5:48 pm

HIPERPLAZIJA ADENOHIPOFIZE

Post od dragance78 »

Zbog dugogodišnje galaktoreje sam se javila na pregled kod endokrinologa.Analizom hormona je utvrđeno da su svi ok. izuzev jutarnjeg prolaktina(u 8h) koji je uvek povišen(duplo više od gornje granice).Urađen je i bris dojke kojim je utvrđeno prisustvo stafilokoke i ta infekcija je u 3 navrata lecena jer se obnavljala na svakih 6 meseci.Na magnetnoj rezonanci je utvrđeno znatno uvećanje volumena adenohipofize-hiperplazija adenohipofize bez prisustva mikroadenoma.Izuzev toga imam problem i sa menstrualnim ciklusom (koji je postao kraći i menstruacije su mnogo obilnije), sa kožom koja je postala izuzetno masna i sklona aknama, opadanjem kose,i teškim glavoboljama koje se povremeno javljaju.Endokrinolog mi je nakon svih analiza saopštio da se ovakvo stanje u endokrinologiji ne leci (jer nemam mikroadenom) i da mi ne treba terapija.Imam li osnova da nakon ovakvih simptoma i nalaza ipak potrazim drugo mišljenje i zna li neko koji bi endokrinolog u Novom Sadu bio najbolji izbor za ovakav problem?Hvala unapred na odgovoru.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: HIPERPLAZIJA ADENOHIPOFIZE

Post od aa_aca »

Препоручио бих ти да одеш до др Поповића који има ординацију и у Новоме Саду. Он користи неколико метода за дијагностику и лечење. Линк ћеш наћи на мом сајту под Линкови, Здравље, ЕПТА систем. Свакако га прво позови и распитај се о могућности лечења и цени. Чини ми се да је комплетна дијагностика 60 евра, али немој да ме држиш за реч.

Осим тога, због тих честих инфекција препоручио бих ти да прочиташ књигу "Алкализуј се или умри". Погледај исто на мом сајту под Савети, Здравље, Кандида.

Провери и стање кичме и погледај вежбу коју сам описао у здравственим саветима под Рамена-рачунари. Можда ти помогне код главобоља, али мора редовно да се ради, а не тек када се појави главобоља.

Верујем да ти је потребна велика ревизија начина живота. Ако будеш чекала да те званична медицина излечи, хм...
dragance78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2012 5:48 pm

Re: HIPERPLAZIJA ADENOHIPOFIZE

Post od dragance78 »

Puno ti hvala.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm