HEPATITIS C
HEPATITIS C
Da li neko zna nesto o postupku lecenja danas,posledicama i svemu ostalom sto bih trebalo da znam?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Radis biopsiju, PCR i sve sto je potrebno u bolnici. Tvoj "slucaj" ide na Komisiju, na kojoj se odlucuje da li si pogodan "kandidat" za lecenje i koju ako prodjes dobijes besplatnu terapiju cija duzina zavisi od genotipa koji imas. Mozes i sam da finansiras, ali kosta oko 12.000 evra.
Terapija je teska, potrebno je uraditi mnogo analiza pre pocetka da se odluci da li uopste mozes da je primas.
Ako te zanima nesto konkretnije pitaj, imam tih informacija u malom prstu. Bolje znam to nego tablicu mnozenja!

Terapija je teska, potrebno je uraditi mnogo analiza pre pocetka da se odluci da li uopste mozes da je primas.
Ako te zanima nesto konkretnije pitaj, imam tih informacija u malom prstu. Bolje znam to nego tablicu mnozenja!

-
- Stalni član
Imas PP!!
A sto se tice posledica.................to niko ne moze da ti kaze. Indikovane su svakave stvari, mogu da se desa, a ne moraju.
Ono sto je uobicajeno za vreme terapije je pogorsanje krvne slike (u svakom smislu), veliki umori, bolovi u misicima, temperatura, opadanje kose, mrsavljenje................tako je uglavnom kod svakog pacijenta koji je na terapiji!!
Kazu da je dobra strana sto nakon prestanka terapije za par meseci sve dodje u normalu. Bar tako kazu, i nadam se da je tacno.

A sto se tice posledica.................to niko ne moze da ti kaze. Indikovane su svakave stvari, mogu da se desa, a ne moraju.
Ono sto je uobicajeno za vreme terapije je pogorsanje krvne slike (u svakom smislu), veliki umori, bolovi u misicima, temperatura, opadanje kose, mrsavljenje................tako je uglavnom kod svakog pacijenta koji je na terapiji!!

Kazu da je dobra strana sto nakon prestanka terapije za par meseci sve dodje u normalu. Bar tako kazu, i nadam se da je tacno.

-
- Stalni član
Evo, pronasla sam ti na forumu pisanje jedne clanice koja je bila na terapiji i njena zapazanja tokom terapije (doduse, ona se u Italiji lecila, ali sve je to isto), pa ako te ne mrzi, iscitaj sve!!
ona nam je bila velika podrska u svemu!!
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... highlight=
I nakon terapije:
procitaj sve ovo, bice ti sigurno od velike pomoci!!
ona nam je bila velika podrska u svemu!!
I nakon terapije:
procitaj sve ovo, bice ti sigurno od velike pomoci!!

-
- Stalni član
Jesu!!Novi napisao:Da li su potrebne stroge dijete ako dr kaze da za to nema potrebe?
Nasi doktori (ne svi, ali vecina) su jos uvek daleko od toga da se bave ishranom!!!!
Dijeta je obavezna!!! Jer na taj nacin rasterecujes vec jako opterecenu jetru, koja je "jako opterecena" zbog virusa koji je unistava!!! Jer hepatitisu je ciljni organ za razaranje upravo jetra!!
Da li ti,poshto dash 12000 e,garantuju zalechenje ili izlechenje?majja napisao:Radis biopsiju, PCR i sve sto je potrebno u bolnici. Tvoj "slucaj" ide na Komisiju, na kojoj se odlucuje da li si pogodan "kandidat" za lecenje i koju ako prodjes dobijes besplatnu terapiju cija duzina zavisi od genotipa koji imas. Mozes i sam da finansiras, ali kosta oko 12.000 evra.
Ako te zanima nesto konkretnije pitaj, imam tih informacija u malom prstu. Bolje znam to nego tablicu mnozenja!![]()
I da li je u opshte moguce izlechenje?
-
- Stalni član
sl napisao: Da li ti,poshto dash 12000 e,garantuju zalechenje ili izlechenje?
I da li je u opshte moguce izlechenje?
Niko ti nista ne garantuje!!

Tacno je da se virus NIKADA ne izbacuje, dozivotno je Anti HCV pozitivan, ali se zato nakon terapije, prvo na 6 meseci, pa na godinu dana, radi obavezno kavntitativni PCR a cilj je da on bude negativan, tacnije, da bude manje od 500 kopija virusa u krvi, jer je to granica koju taj test detektuje!!
Nekome se posreci da PCR ostane dozivotno negativan, nekome se povrati nakon 6 meseci, godinu dana, 3 godine...........NIKADA SE NE ZNA I TO JE NAJGORE KOD TE BOLESTI!!
Tvoje je da das svoj maksimum i da uredno zivis, a sve ostalo je Bozija volja, ili cija vec??!!

P.S I da, Novi ti je lepo objasnio ovo oko "uspavljivanja" virus!!

Toliko pitanja ....
Sta bih trebalo da se izbaci iz ishrane, a sta da se ubaci(sobzirom da sam veliki ljubitelj mesa) i ako nije proble misljenje u vezi stvaranja porodice tj sirenjem iste
-
- Stalni član
Svinjsko meso treba potpuno izbacis, a najvise jedi ribu, mozes i ostalo ali u granicama normale, napravi bar dva dana u nedelji obroke bez mesa!!
Alkohol i gazirano nikako ne smes kao ni jako masnu i jako zacinjenu hranu!!
Sto se tice porodice.........potrebno je da uradis PCR vidis broj kopija virusa - sto manje - to bolje!!
MM je imao 1.500.000 kopija i dr je rekla - NIKAKO SADA-velika je sansa da se zarazim i ja!!
Ako pocnes terapiju, NIKAKO NE SMES raditi na tome, kao ni 6 meseci nakon terapije, jer ne valja za plod, a potrebno je 6 meseci da prodje da bi se organizam iscistio od terapije!
Nakon terapije (ako uspavas virus) sve je ok i mozes planirati porodicu!
Opet, sa druge strane, praksa pokazuje da se radjaju zdrava deca i ako neko ne ide na terapiju, ali je veliki rizik (bar za mene) iako po naucnim studijama taj procenat prenosa putem seksualnih odnosa iznosi 2-5%.
Ali, kada se nekom desi, onda je to 100%
Alkohol i gazirano nikako ne smes kao ni jako masnu i jako zacinjenu hranu!!
Sto se tice porodice.........potrebno je da uradis PCR vidis broj kopija virusa - sto manje - to bolje!!

MM je imao 1.500.000 kopija i dr je rekla - NIKAKO SADA-velika je sansa da se zarazim i ja!!
Ako pocnes terapiju, NIKAKO NE SMES raditi na tome, kao ni 6 meseci nakon terapije, jer ne valja za plod, a potrebno je 6 meseci da prodje da bi se organizam iscistio od terapije!
Nakon terapije (ako uspavas virus) sve je ok i mozes planirati porodicu!

Opet, sa druge strane, praksa pokazuje da se radjaju zdrava deca i ako neko ne ide na terapiju, ali je veliki rizik (bar za mene) iako po naucnim studijama taj procenat prenosa putem seksualnih odnosa iznosi 2-5%.
Ali, kada se nekom desi, onda je to 100%