HASIMOTO U TRUDNOCI

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
spy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm

HASIMOTO U TRUDNOCI

Post od spy »

Poznato je da je Hasimoto auto imuno oboljenje ali sam citala a i rekla mi je moja dr. da postoji mogucnost da u trudnoci ili "poludi" ili nestane!Da napomenem da sam se u trudnoci jako dobro osecala sto se stitne zlezde tice i da nije bilo ranijih simptoma (sada ulazim u 9. mesec).Postoji li mogucnost da je mojim mukama sa Hasimotom dosao kraj??? :o
ana22
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 4:06 pm

Post od ana22 »

Ja sam pre trudnoće imala subkliničku hipotireozu. Tada to nisam znala, jer mi je dr rekla da su mi hormoni u redu. A zapravo su bili na granici, a imala sam prisutna i antitela. Nekoliko meseci posle porođaja sam saznala da imam hipotireozu jer se stanje sa hormonima pogoršalo i otada pijem letrox.
spy
Aktivan član
Aktivan član

Post od spy »

Eto vidis!!!Nekome trudnoca pogorsa stanje a nekome... :o
ambiental
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 8:04 pm

Post od ambiental »

tacno je da klinicka slika oboljenja moze da se promeni u trudnoci, ali bitno je tokom trudnoce kontrolisati hormone da ne bi doslo do pobacaja ili anomalija ploda, ne daj Boze. Ova bolest moze da bude nasledna narocito ako je u pitanju relacija majka-cerka jer se bolest prenosi po zenskoj liniji i naravno ne zelim nikoga da uplasim vec samo za Vase dobro vam kazem da bi trebalo izvrsiti pregled novorodjenceta po tom pitanju

sve najbolje
kalisto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kalisto »

Pozdrav svima.
Ja bih pre svega volela cujem misljenje onih koji su prosli trudnocu sa ovim oboljenjem. Nevezano za to sta nama lekari govore. Verujem da sve moze da bude u redu, ako se koristi potrebna doza lekova i ako se redovno uzima terapija. Sta sa tim promenama Hashimota u trudnoci? Jako bih bila zahvalna da mi to neko objasni.

Unapred hvala.
spy
Aktivan član
Aktivan član

Post od spy »

Ja sam se nedavno porodila.U trudnoci se desilo cudo...redovne kontrole i rezultati nikada bolji.Ja sam se osecala neverovatno dobro sto nije bio slucaj pre trudnoce.Videcu sta ce se desavati sada,tj. nekon porodjaja.Pozdrav i ne zaboravite da uvek postoji nada da ce sve izaci na dobro!!! :wink:
kalisto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kalisto »

:D E cestitamo!
Divno i vrlo verovatno. Jednoj pacijentkinji je nakon druge trudnoce nestao Hashimoto... Kazu da mnoge bolesti mogu potpuno da isceznu u trudnoci. Drago mi je videti ovako lepe stvari i verovati da moze ipak sve biti ok.
Sve najbollje!
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

Pozdrav svima!
Ja imam Hashimota i porodila sam se pre godinu dana. U trudnoci mi je sve bilo idealno, tsh savrsen, nista me nije bolelo...medjutim posle porodjaja pa do danas totalni haos. tsh mi je stalno blago povisen, endo mi pojacava stalno levotiroxin. Javljaju mi se bolovi i kao osecaj knedle u grlu. Na us mi je videla 4 fibrozne promene,nista strasno ali ih treba pratiti. Pored svega toga postala sam anxiozna...Da ne prican kolikom sam stresu bila izlozena...
Volela bih da cujem kako ste se vi osecale posle trudnoce...i kako se ponasala vasa stitnjaca...
Hvala svima unapred!!!!
Odgovori