Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 20, 2007 2:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am
Postovi: 124
MOJE DRAGE DAME,

TO BI BILO MOŽDA NAJPAMENTIJE REŠENJE. POSTOJI SAMO JEDAN PROBLEM, TAKVE OSOBE KAO ŠTO SMO MI, SVAKAKVI PROBLEM PRONAĐE. EH, DA POSTOJI NEKI PREKIDAČ, BILO BI DOBRO.

JA SE ZAISTA MAKSIMALNO KONTROLIŠEM, ALI KADA KRENE SERIJA UDARACA, NA KOJE ČOVEK NEMOŽE DA UTIČE, TEŠKO JE. MATERIJALNO ME ZAISTA U ŽIVOTU APSOLUTNO NE INTERESUJE. SAMO ZDRAVLJE MOJIH BLIŽNJIH. A ŠTA DA VAM KAŽEM, PRVO MI DETE OPERISALO KRAJNIKE, NIŠTA STRAŠNO ALI STRESNO. TAMAN TO PROŠLO, SUPRUGU PRONAŠLI KARCINOM, NJEGOVOM OCU PA SADA I MOM OCU. SREĆA JE U TOME ŠTO JE SVIMA NA VREME PRONAĐENO ALI STRES JE NEIZBEŽAN.

I TAKO DAME MOJE, JEDINO REŠENJE JE PREKIDAČ U GLAVI, ALI TO NAŽALOST NIKO, PA NI MI NE POSEDUJEMO.

UTEŠNO, NEMA ŠTA.

VELIKI POZDRAV SVIMA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 25, 2007 11:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 21, 2007 9:49 am
Postovi: 2
Lokacija: sombor
Veliki pozdrav Majji, moram priznati da si me ohrabrila porukom.
Prelistavajući sve poruke saznala sam ( nadam se da sam dobro shvatila) da ukoliko je u pitanju Hašimoto TSH, T4 i T3 mogu da budu u granicama referentnih vrednosti ali ako su ati TPO povećana i tada nastaju simtomi bolesti. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Okt 26, 2007 12:20 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
zoricas je napisao:
Veliki pozdrav Majji, moram priznati da si me ohrabrila porukom.
Prelistavajući sve poruke saznala sam ( nadam se da sam dobro shvatila) da ukoliko je u pitanju Hašimoto TSH, T4 i T3 mogu da budu u granicama referentnih vrednosti ali ako su ati TPO povećana i tada nastaju simtomi bolesti. :)


Bas tako!!!! :wink:

Samo sto postoje slucajevi gde nema simptoma a postoji H.


Pozz, majja :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 11, 2007 3:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 3:49 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima!

Imam Hašimotov tireoditis od 17-te godine,sad imam 24 godine i lečim se uz pomoć leka Tivoral...

Zanima me da li i kakve posledice ova bolest može da ostavi na plod,tj. bebu?

Ako neko zna,bila bih zahvalna za svaki odgovor...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Hašimotov tireoditis
PostPoslato: Čet Jan 10, 2008 8:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:06 pm
Postovi: 1
Uspostavjena mi je dijagnoza hipotireoze T3-1,6 T4-128,0 TSH-10,6 hTG-Ab 1:2360 ,kao terapija preporucen je "Tivoral 100mg" dnevno,uz upotrebu "bedoxin"-a i "ksalol"-a 0,25mg 2x1.Rezultati sa kolor doplera ukazju na lako uvećanje volumena zlezde bez makrofokalnih promena.NAglasena je vaskularizacija zlezde.(dg je uspostavljena pre par dana)
Koliko je ozbiljno moje stanje i da li se redovnom upotrebom terapije moze izlečiti i kakve eventualne posledice moze ostaviti ? (kada budem planirala trudnocu)
Unapred Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Jan 21, 2008 2:01 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am
Postovi: 124
Svakako da svako stanje treba shvatiti ozbiljno, ma kakvo ono bilo. Ne znam da li se kod vas radi o akutnom stanju ili hroničnoj hipotireozi (hashimoto).

Najvažnije je naći dobrog endokrinologa koji će vas pratiti. Kod hroničnog stanja nema konačnog izlečenja ali se sa odgovarajućom terapijom sasvim normalno živi.

Što se trudnoće tiče, i tu ne bi trebalo da bude problema, samo opet kažem uz nadzor endokrinologa, koji će vam odrediti terapiju, ako je ona potrebna.

Pozdrav i glavu gore, nije to tako strašno, samo traži stalno praćenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 17, 2008 6:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 12:35 am
Postovi: 21
Lokacija: Nis
Evo i mene. Dakle, analize kazu hormoni su u redu ali je tg at uvecan 1: 1212,0. TSH nije uradjen, ne znam zasto, sutra idem da pitam laborante sto su to izostavili. UZ kaze ima uvecanja od prethodne kontrole od pre dve godine. U medjuvremenu to nisam kontrolisala ali sam pod pritiskom majke otisla na kontrolu zato sto ona ima problem 30 godina. Ja imam 32 godine. Kakva su vasa iskustva? Dr mi je rekla da merim temperaturu u 18h, i gle cuda nekoliko dana unazad od kada sam pocela da merim T stvarno imam 37,1. Inace, uvek mi je hladno, uvek imam problem sa zatvorom, uglavnom sam lose volje... i sve te stvari mi u poslednje vreme bas otezavaju zivot, i u kuci i na poslu. Ali mislila sam takva sam i nema tu razloga za lekara. Cesto se ujutru probudim sa jako otecenim kapcima i podocnjacima, a ne jedem slano ako je to mozda uzrok. Ma, sve se teze nosim sa raspolozenjem i losim opstim stanjem. Ne ide vise ovako. Dakle, povisen Tg at, malo uvecanje zlezde koja je lako grublje gradje. Sta je to? Znam da se zivi sa tim , ali kako olaksati zivot sa tim :lol:

_________________
unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 18, 2008 1:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 12:35 am
Postovi: 21
Lokacija: Nis
Uradjen je i TSH i dobre su vrednosti. Samo zelim da se oslobodim simptoma koji prate ovo cudo. O tome sam pisala u prethodnom pisamcu. Drage dame, cekam odgovor... nekada je to delotvornije od reci lekara :D :wink:

_________________
unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 20, 2008 9:21 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 8:15 am
Postovi: 124
Rezultati ukazuju na to da se radi o hroničnom zapaljenju štitne žlezde. Znak toga je uvećan Tg. Ja imam probleme sa njom godinama, a hormoni su mi u normali i dalje. UZ je i meni utvrđeno uvećanje žlezde, s tim što je meni i nehomogena, sve u svemu kompletno izmenjena.
Jedino rešenje je odlazak kod dobrog endokrinologa. Ja sam išla i moj lekar je mišljenja da nije potrebno još uvesti terapiju jer je nivo hormona ok. Znači sa svim tim opisanim simptomima se sama nosim već veoma dugo. Hroničan umor, depresije, poremećaj metabolizma masti, vrtoglavice itd. Isreno, razmišljam da odem i kod nekog drugog lekara, pošto sam čula da su različita u vezi sa vremenom početka uzimanja terapije. Jedni su za to da se odmah krene sa hormonskom terapijom, jer navodno, bez obzira što je nivo hormona u krvi ok, oni ne vrše svoju funkciju kako treba jer i sama žlezda ne funkcioniše kako treba. Tako sam čula, a da li je tako videćemo.

Glavu gore, i kod dr.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 20, 2008 3:53 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 12:35 am
Postovi: 21
Lokacija: Nis
kzoja je napisao:
Rezultati ukazuju na to da se radi o hroničnom zapaljenju štitne žlezde. Znak toga je uvećan Tg. Ja imam probleme sa njom godinama, a hormoni su mi u normali i dalje. UZ je i meni utvrđeno uvećanje žlezde, s tim što je meni i nehomogena, sve u svemu kompletno izmenjena.
Jedino rešenje je odlazak kod dobrog endokrinologa. Ja sam išla i moj lekar je mišljenja da nije potrebno još uvesti terapiju jer je nivo hormona ok. Znači sa svim tim opisanim simptomima se sama nosim već veoma dugo. Hroničan umor, depresije, poremećaj metabolizma masti, vrtoglavice itd. Isreno, razmišljam da odem i kod nekog drugog lekara, pošto sam čula da su različita u vezi sa vremenom početka uzimanja terapije. Jedni su za to da se odmah krene sa hormonskom terapijom, jer navodno, bez obzira što je nivo hormona u krvi ok, oni ne vrše svoju funkciju kako treba jer i sama žlezda ne funkcioniše kako treba. Tako sam čula, a da li je tako videćemo.

Glavu gore, i kod dr.

Pozdrav


e sada mi nije jasno sta je tu uzrok a sta posledica. da li moja glupa nervoza jede zlezdu i stvara antitela, ili je obrnuto, pokvari se zlezda pa si nervozan uz sve one simptome. pa da probam onda da gledam u zeleno, seoski turizam i te stvari. da uzmem dete za ruku(imam sina 6 i po godina) pa u setnju. hvala . ove price me bas vracaju u normalu. a i to sa promenom lekara i trazenja misljenja i drugih uvek treba praktikovati, nekada se ispostavi da su tumacenja i saveti drugaciji. o dosta tome sam se npr. informisala ovde na forumu pa mi je jasnije. pozdravce i drzte svoje kontrole cvrsto vezane da ne podivljaju

_________________
unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 28, 2008 8:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 12:35 am
Postovi: 21
Lokacija: Nis
vec sam pisala o svom problemu sa stitnom. za sada hormoni mirni ali antitela povecana. ali gle cuda, danas sam na uz saznala da imam i cvoric na levoj strani zlezde. malih je dimenzija. pa, drugarice forumasice, kako se gaje i cuvaju ovi cvorici :lol: :o

_________________
unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 10, 2008 11:19 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 10:51 pm
Postovi: 2
Lokacija: beograd
kako da posaljem poruku a svi da vide koji je moj problem?????

_________________
cao svima,zelim da porucim svima da mi saljete sto vise korisnih stvari,a ja cu moje podeliti sa vama!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Apr 10, 2008 11:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 10, 2008 10:51 pm
Postovi: 2
Lokacija: beograd
2001mi je utanovljena hiperfunkcija stitne zlezde,vec 7god se lecim uz 2neuspesne remisije od po 3meseca prvi put i 6meseci drugi put.....pijem tiastat propanolol i bromazepan1,2mg.....posto sam izgubio poverenje u doktore i stvarno mi je MUKA od nihovih teorij,jer je svaka drugacija i ne resava moj problem koji traje vec 7godina.....od pre 2god sam kontrolisem hormone i sam odredjujem dozu i bolje se osecam samo ne znam koliko mi je to pametno?TSH i FT4 su mi u normali,a bromazepan uzimam po potrebi.....u periodu od kada bolujem osecam(malaksalost,glavobolje,insomniu,lupanje srca,uznemirenost)i to zna da bude veoma neprijatno i stvara osecaj straha,fobije,jer ima neko neki savet a da nije konzumiranje antidepresiva i lekova.....inace sam student difa(apsolvent)26mi je godina......i trenutno osecam knedlu u grlu:) :D :D

_________________
cao svima,zelim da porucim svima da mi saljete sto vise korisnih stvari,a ja cu moje podeliti sa vama!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 20, 2008 1:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2007 1:20 pm
Postovi: 12
Imam hronicni tireoditis, pijem eutiroks 75 (mada sam doskoro pila od 100) cini mi se da sam jos u fazi merenja odgovarajuce doze evo vec 10 meseci od kada mi je pronadjena smanjena finkica st. zlezede.

savetovana mi je laparoskopija jajovoda, pa me zanima da li hronicni tireoditis moze da iskomplikuje anesteziju, laparoskopski zahvat, oporavak? jako se plasim totalne anestezije pa me birne kako cu podneti s obzirom na st.zledu i moju psihicku nestabilnost (anksizona stanje, hipohondrija)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Apr 21, 2008 9:44 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 12:22 am
Postovi: 23
Da se ukljucim i ja. Danas sam uzela svoje rezultate i anti-tpo je 200, a nor. vrednost je do 70. Pocnem da trazim po internetou i procitam svasta: opadanje kose i td. i bas se uplasim. Inace T3, T4 i TSH su mi u redu. Ja te simtome nemam (znojenje, umor...), vec kada se iznerviram imam utisak kao da me neko davi. Pregled kod endokrinologa imam tek za mesec dana, pa nek mi napise neko koliko je to ozbiljno i koje su posledice, posto sam procitala da se taj Hashimoto ne leci. :cry:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: