Graves opht

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gile75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 04, 2006 12:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Graves opht

Post od gile75 »

Terapija je zapoceta posto je doslo do otoka ociju-ima li sanse da se oci vrate u normalno stanje?
gile75
Novi član
Novi član

Post od gile75 »

Dacu malo detaljniju istoriju i molim vas da mi neko od aktivnih clanova odgovori.
Ustanovljena je hiperaktivnost stitaste zlezde (hasimoto). Uvecani T3 i T4. dijagnoza: Graves Opht. Terapija, PTY 3x denvno + propranolol + bromazepam.
Nateceni kapci, oci "uvecane" s izrazajem na jednom oku.
Posle dva meseca na kontroli T3 i T4 se normalizovali, jedan od njih je cak ispod normale pa je pored PTY uveden hormon jednom dnevno (ujutru, pola tablete). Kontrola za dva meseca.
Mene zanima da li ce oci ostati otecene ili ipak ima nade da se sa normalizovanjem funkcije stitne zlezde i one vrate u normalu. Za ova dva - tri meseca se situacija nije nesto bitnije izmenila, malo je spao otok i to je to.
Molim jos jednom nekog od aktivnih clanova da mi da neki odgovor.
Hvala
novosadjanka1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 02, 2008 7:27 pm

Post od novosadjanka1 »

Imam slican problem i receno mi je da problem sa ocima dolazi od antitela koja su kod mene prilicno velika i da jedino operacija stitnjace moze da smiri situaciju. Da li si radio antitela na TSH (TRab)?
gile75
Novi član
Novi član

Post od gile75 »

Nije o meni rec, raspitacu se pa ti javljam...
gile75
Novi član
Novi član

Post od gile75 »

Nije radjena ta analiza...
Sada su se javili neki novi simptomi, ne znam da li je to specificno za stitnu zlezdu, trnjenje leve strane glave,leve ruke, igranje levog oka...
Da li je neko imao ovakve probleme?
Odgovori